Seepje laat de natuur jouw was en poets doen

Seepje maakt wasmiddelen en allesreinigers op basis van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal.

Sinds 2014 willen de oprichters van Seepje, wasmannen Jasper en Melvin, ook jou overtuigen om op natuurlijke wijze te wassen en te poetsen.

Seepje laat de natuur jouw was en poets doen, maar… hoe dan?

Seepje maakt wasmiddelen en allesreinigers op basis van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Sinds 2014 willen de oprichters van Seepje, wasmannen Jasper en Melvin, ook jou overtuigen om op natuurlijke wijze te wassen en te poetsen. Het Seepje assortiment bestaat inmiddels uit 9 verschillende Seepjes die bij 1100 verkooppunten in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Maar hoe kan ’t nu eigenlijk dat schillen jouw was doen, en je vloer laten blinken?

Superschillen, hoe werkt dat?

Simpel! Het enige wat jij hoeft te doen is een aantal schillen in het katoenen zakje doen, deze in je wastrommel leggen, en draaien maar. Na 3x keer wassen gooi je de superschillen gewoon in je achtertuin. 100% biologisch afbreekbaar en ze beschermen jouw plantjes ook nog 'ns tegen ongedierte. Wanneer de schillen van de Sapindus mukorossi vrucht in aanraking komen met water, ontstaat er een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. De saponine bevat een waterlievend gedeelte en een vetlievend gedeelte. Hierdoor hecht het zich als het ware aan het vuil en tegelijkertijd aan het water, waardoor het vuil weggespoeld kan worden. Om nog meer mensen duurzaam te laten wassen en poetsen, is het assortiment al snel uitgebreid met vloeibaar wasmiddel en allesreiniger. Naast superschillenextract, worden hier 10% tot 20% overige, natuurlijke ingrediënten aan toegevoegd die de was- of poetskracht bevorderen. Geen chemische gribussen, dus!

Zacht voor de huid

De schillen van de Sapindus mukorossi vrucht zijn pH-huidneutraal. Dit betekent dat de vochtbalans van de huid niet wordt verstoord bij het gebruik van het product. Wasmiddel kan zeker effect hebben op de huid; vergeet niet dat je kleding urenlang direct tegen je huid aandraagt. Daarnaast zijn de schillen hypoallergeen en antibacterieel. Voeg je aan de schillen een etherische olie toe, of maak je gebruik van Seepje vloeibaar, dan vind je de allergenen informatie van de toegevoegde, 100% plantaardige parfums op de wikkel. Seepje wast trouwens natuurlijk schoon én zacht; wasverzachter heb je niet meer nodig!

Schonere én mooiere wereld

Door een positieve impact te creëren voor alle betrokkenen, streeft Seepje naar een schonere én mooiere wereld. Zo dragen ze bij aan natuurbehoud en betere werk- en leefomstandigheden in Nepal door een eerlijk prijs te betalen voor de schillen. Ook hebben de ingrediënten een significant lagere impact op het afvalwater dat vanuit jouw huis ‘t riool instroomt.

Schoonmaakkriebels te pakken?

Neem een kijkje op de website van Seepje 

Sta jij te popelen om met Seepje te wassen en te poetsen?

Maak deze maand kans op 1 van de 3 Seepje cadeaupakketten t.w.v. € 21,85 per stuk. Ga naar www.lijfengezondheid.nl/mailenwin en vul hier je gegevens in.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.