Zo houd je je slaapkamer gezond

Slapen is goed voor je. Voldoende nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam herstelt van alle inspanningen van overdag.

Dat goed slapen belangrijk is, zal geen verrassing voor je zijn: het lichaam herstelt en ontspant in de nacht. Voor kinderen is dit niet minder belangrijk dan voor volwassenen. Ook zij hebben het steeds drukker. School, huiswerk, sporten en spelen levert veel op, maar vraagt ook om slaap en rust. De kwaliteit van die nachtrust bepaalt alles. De hiervoor bekende tips gaan over het vermijden van felle kleuren, licht, tv en internet. Maar hoe je slaapkamer erbij staat en is ingericht is even belangrijk. Is je slaapkamer opgeruimd, netjes en schoon, dan slaap je beter.

Een handig bed ruimt op

Houd de kinderslaapkamer zoveel mogelijk opgeruimd en ruimtelijk. Geregeld gebruiken ouders hiervoor steigerhouten hoogslapers als kinderbed, omdat deze hoger liggen en hierdoor veel ruimte besparen. Ook kan er zo beter schoongemaakt en opgeruimd worden. Bovendien heeft steigerhout zeer weinig onderhoud nodig. Een goed voorbeeld zijn de steigerhouten kinderbedden van VanLonden.com. Die zijn daarnaast extra leuk: in de vorm van een kasteel, pakhuis of auto. De matrassen kun je er direct bij bestellen. Ook deze dragen bij aan een goede nachtrust, dankzij de hoogwaardige kwaliteit.

 Toegankelijke kastruimte helpt

Het scheelt veel als je alles echt goed opruimt en niet slechts op één hoop gooit. Losse kleren, lakens, dekbedden, handdoeken en andere spullen zien er rommelig uit, ook op je kast, stoel of bureau. Even veel onrust geven losse schoolboeken, schrijfwaren en laptops, als deze nog vol in het zicht liggen. Zijn de kasten en lades meteen toegankelijk, zoals een kast of planken onder het bed, dan zul je merken dat je vaker en sneller alles opruimt.

Altijd luchten

Schone lucht is ook belangrijk voor de slaapkamer. Niet alleen zorg je hiervoor door goed op te ruimen, je wilt ook regelmatig ventileren. Dit blijkt in de praktijk soms lastig. Er is niet altijd genoeg tijd om goed te luchten, of het weer is er niet naar. En in de avond vliegen er veel insecten rond. Toch hoeft dit geen probleem te zijn: zelfs een enkele minuut maakt al verschil. Natuurlijk zorgt urenlang luchten voor het beste resultaat, maar ook in zeer korte tijd komt er genoeg frisse lucht binnen.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.