Remedies tegen spier, -en gewrichtspijnen

Heeft u regelmatig last van spier,- en/of gewrichtspijnen? U kunt verschillende natuurlijke stappen ondernemen om voor uw lichaam te zorgen.

Hieronder stellen wij er een paar voor u samen:

Levensstijl en huismiddeltjes 

Oefen regelmatig: Zachte lichaamsbeweging kan de spieren rond uw gewrichten versterken en kan vermoeidheid helpen bestrijden. Raadpleeg uw arts voordat u begint met sporten. Als je net begint, begin dan met een wandeling.

Vermijd zachte, gewonde of ontstoken gewrichten

Breng warmte of kou aan. Warmte kan helpen om je pijn te verzachten en gespannen, pijnlijke spieren te ontspannen. Kou kan het gevoel van pijn doven. Kou heeft ook een verdovend effect en kan zwelling verminderen.

Kom tot rust

Vind manieren om met pijn om te gaan door stress in je leven te verminderen. Technieken zoals diepe ademhaling en spierontspanning kunnen allemaal worden gebruikt om pijn onder controle te houden.

Alternatief medicijn

Supplementen Curcumine en Groenlipmossel. Deze supplementen zijn gemaakt van kurkuma en groenlipmossel en doen het enorm goed bij spier,- en gewrichtspijnen. Deze supplementen zijn onbedoeld eerder gebruikt bij paarden, maar bleken ook voor mensen een positief effect te hebben.

Visolie

Sommige voorlopige onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen met visolie de pijn en stijfheid van gewrichtspijnen kunnen verminderen. Bijwerkingen kunnen zijn: misselijkheid, boeren en een visachtige smaak in de mond. Visolie kan medicijnen verstoren, dus raadpleeg eerst uw arts.

Plantaardige oliën

De zaden van de teunisbloem, borage en zwarte bes bevatten een vetzuur dat kan helpen bij gewrichtspijnen en ochtendstijfheid. Bijwerkingen kunnen zijn: hoofdpijn, diarree en gas. Sommige plantaardige oliën kunnen leverschade veroorzaken of medicijnen verstoren, dus raadpleeg eerst uw arts.

Tai chi

Deze bewegingstherapie omvat zachte oefeningen en rekoefeningen gecombineerd met diepe ademhaling. Veel mensen gebruiken tai chi om stress in hun leven te verlichten. Verschillende studies hebben aangetoond dat Tai Chi de stemming en kwaliteit van leven kan verbeteren bij mensen met gewrichtspijnen. Onder leiding van een deskundige instructeur is Tai Chi veilig. Maar doe geen bewegingen die pijn veroorzaken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.