Wat is vapen precies?

Stoppen met roken is moeilijk, maar gelukkig is er sinds een aantal jaren een goed alternatief. Vapen is minder schadelijk, het zorgt voor minder overlast..

Roken wordt in Nederland steeds meer uitgebannen. Sinds 1 januari 2004, toen de regering het recht op een rookvrije werkplek invoerde, verdwijnt het roken van tabak steeds meer naar de buitenlucht of de vrijheid van de eigen woning. Dat roken ongezond is en dat de gevolgen van roken onze volksgezondheid bijzonder veel geld kosten, dat staat buiten kijf. Toch zijn er nog veel rokers in ons land die eventueel wel willen stoppen, maar tegen problemen aanlopen. Stoppen met roken is moeilijk, maar gelukkig is er sinds een aantal jaren een goed alternatief. Vapen is minder schadelijk, het zorgt voor minder overlast en het kan je bovendien helpen om op een rustige en goed geplande manier van je nicotineverslaving af te komen. In een goede vapeshop vind je alles wat je nodig hebt.

Hoe werkt vapen of elektrisch roken?

Een elektrische sigaret die je kunt kopen in een goed gesorteerde vapeshop, bestaat uit een aantal onderdelen. Bij vapen is het niet een aansteker, maar een batterij die de benodigde energie levert. De stroom van de batterij loopt door een coil, omgeven door een absorberend materiaal, meestal katoen. De coil heeft een zodanige weerstand, dat het hitte opwekt. Je coil heb je geplaatst in een reservoir met E-liquid. Deze vloeistof verdampt door de opgewekte hitte, waardoor je het kunt vapen. In een goede vapeshop vind je uiteenlopende batterijen, coils en een ruime keuze aan e-liquids, zodat je geheel naar eigen smaak en behoefte kunt vapen.

Voordelen van vapen

Veel mensen hebben een afkeer van de geur van roken. Sigarettengeur gaat in je haren, je kleren en je huid zitten. Aan de adem van rokers is goed te ruiken dat ze roken. Meeroken is ook aantoonbaar schadelijk, vooral voor kleine kinderen. Dit probleem heb je met vapen niet of nauwelijks. Vapen geeft geen hinderlijke geurtjes, geen verkleuring van je huid en als je in je huis geniet van je elektrische sigaret, verkleuren je behang en je gordijnen ook niet. Het grote voordeel van vapen zit in de samenstelling van je e-liquids. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid smaken en nicotinegehaltes. Dit maakt elektrisch roken voor jou en je omgeving veel aangenamer en je kunt bovendien gemakkelijker stoppen met roken.

Stoppen met roken? De vapeshop adviseert

Veel mensen die willen stoppen met roken, kiezen voor de adviezen van een vapeshop en de voordelen van elektrisch roken. Bij het roken van tabak krijg je niet alleen nicotine binnen, maar ook veel schadelijke en kankerverwekkende stoffen, waarvan teer de bekendste is. In een e-liquid zitten deze stoffen niet. Wil je van je nicotineverslaving af, ga dan naar een vapeshop en begin met een e-liquid met een hoger nicotinegehalte. Langzamerhand bouw je het nicotinegehalte af, totdat je bent aanbeland bij e-liquids die nictotinevrij zijn. Je vapeshop kan je precies vertellen welke e-liquids je op welk tijdstip in je afbouwproces kunt gebruiken. Stoppen met roken begint dus bij de methode en dat kan door middel van een e-sigaret. 

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.