Leg je niet neer bij gewrichtspijn!

Ouder dan 65 jaar en gewrichtspijn? Dat zal er wel bij horen, denken veel mensen dan. Onterecht, want gewrichtspijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, ook wanneer we wat ouder zijn

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van alle mensen boven de 65 jaar last heeft van gewrichtspijn, maar ook blijkt dat veel mensen er mee blijven doorlopen, terwijl er vaak meer aan de hand is.

Sociaal isolement door gewrichtspijn

Dat kan gemakkelijk leiden tot een sociaal isolement. Immers, we ervaren pijn bij het bewegen en zijn daardoor vaak sneller geneigd om thuis te blijven. Dit alles kan een behoorlijke impact hebben op onze algehele gezondheid. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk kunnen we hierdoor verder in de problemen komen. Juist in de huidige tijd, waarin we door de bezuinigingen in de zorgsector steeds langer op onszelf zijn aangewezen, is het van belang dergelijke klachten tijdig te onderkennen en te laten onderzoeken. Vaak ligt aan gewrichtspijn namelijk een chronische aandoening ten grondslag. Dergelijke aandoeningen zijn vaak te behandelen, mits ze op tijd worden gesignaleerd. Helaas krijgt gewrichtspijn vaak niet voldoende aandacht. Vooral wanneer er sprake is van een andere chronische aandoening, zoals een hartritmestoornis of diabetes, wordt de gewrichtspijn vaak 'op de koop toe' genomen en wordt er onvoldoende aandacht aan besteed. Het gevolg kan zijn dat juist deze groep ouderen sneller achteruit gaat of chronisch slecht blijft functioneren. Een betere voorlichting kan hier een cruciale rol spelen. Blijf niet doorlopen met gewrichtsklachten, maar raadpleeg altijd een arts...!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.