Waarom Obstakelrunning een fantastische manier is om fit te worden

Obstakelruns zoals mudmasters worden met het jaar populairder en met een goede reden. Obstakelruns tappen als het ware in op het kind in jezelf.

Obstakelruns zoals mudmasters worden met het jaar populairder en met een goede reden. Obstakelruns tappen als het ware in op het kind in jezelf. Eindelijk mag je weer rennen, kruipen en springen en dat doe je ook nog met een hele groep uitzinnige mensen op bijzondere plekken. Sommige Obstakelruns veranderen langzaam zelfs in een waar festival! Waarom zijn Obstakelruns dan zo'n goede manier om fit te worden? Eén woord, omdat je dan doel hebt welke jou motiveert jouw fitdoelstellingen te bereiken. Veel mensen hebben vage doelen zoals fit worden en gaan zonder plan aan de slag. Naast dat ze vaak maar iets doen is een andere reden dat ze falen dat hun doel niet motiverend genoeg is. Je doel moet emotioneel geladen zijn om je echt te helpen je te motiveren. Wanneer je gezamenlijk naar een Obstakelrun toe werkt heb je ten eerste een positieve druk, ben je een commitment aangegaan en geeft de groepsdynamiek je positieve energie! Een obstakelrun lopen is een concreet doel waar je naartoe kunt werken. Het is een kans om jezelf te bewijzen, om iets nieuws te doen en deel te zijn van een groep. Het is bovendien een super motivatie om te gaan doen wat je moet doen om fit te worden. Omdat je tijdens een Obstakelrun een heleboel verschillende bewegingen moet maken is de training net zo divers en daarom ook leuk! Je hebt nu een doel en je bent aan het oefenen en je wordt beter. Je merkt dat je sneller wordt, sterker wordt en bijvoorbeeld opeens kan opdrukken. Deze voortgang is super motiverend natuurlijk dus dit moet je meetbaar houden. Omdat je nu met een doel aan het sporten bent en niet zomaar omdat je er mooier uit wilt zien is het ook veel leuker. En het leuke is, als bijeffect zul je er beter uit gaan zien, zul je je beter voelen en wordt je uiteindelijk fitter. Geloof mij, doelstellingen als een strak lijf hebben, afvallen e.t.c. zijn weinig motiverend. De truc is om een doel te vinden die jouw motiveert en dit zijn doelen die jou een bepaald gevoel geven. Als je doel is, een Obstakelrun lopen dan heb je jezelf voorgenomen om jezelf te gaan uitdagen, om te kijken wat jij kan. Moet je je voorstellen wat voor gevoel dit geeft wanneer je daar dan uiteindelijk aan de start staat met alle die mensen waarmee jij maanden getraind hebt? Je hebt nieuwe sportkleding gekocht, je ziet er goed uit, je voelt je lekker en de sfeer is goed! En achteraf heb jij ook nog een keer mooie foto's als herinnering! Sportieve groet, Shorombo Mooij www.sho-bootcamp.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.