Meldpunt Hartpatiënten een groot succes!

Meldpunt Hartpatiënten Nederland Het is alweer ruim een jaar geleden dat Hartpatiënten Nederland een Meldpunt begon voor mensen die zich slecht behandeld voelen door ziekenhuizen en behandelaars. Het Meldpunt maakte direct na de instelling ervan in november 2012, een vliegende start.

Meldpunt Hartpatiënten Nederland

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Hartpatiënten Nederland een Meldpunt begon voor mensen die zich slecht behandeld voelen door ziekenhuizen en behandelaars. Het Meldpunt maakte direct na de instelling ervan in november 2012, een vliegende start. Al binnen twee maanden belden en mailden enkele honderden mensen. Ook nabestaanden van overleden patiënten deden hun beklag. Een delegatie van Hartpatiënten Nederland reisde, samen met haar juridisch adviseur Rob Vermeeren, met deze klachten en meldingen onder de arm naar een ziekenhuis. Maar ving daar bot bij een arrogante en hooghartige Raad van Bestuur. De klagende patiënten werden duidelijk niet serieus genomen door het ziekenhuis. Gelukkig waren andere ziekenhuizen wel genegen een luisterend oor aan Hartpatiënten Nederland te bieden. Medewerkster Marly van Overveld coördineert het Meldpunt en luistert naar de mensen die met hun klacht bellen en hun verhaal doen. ‘Daar zitten vaak schrijnende verhalen bij’, zegt Marly. ‘Wij stellen vervolgens alles in het werk om bij het ziekenhuis opheldering te krijgen en ervoor te zorgen dat deze mensen alsnog recht gedaan wordt, samen met onze letselschade advocaat Rob Vermeeren.’ ‘Wat je dus ziet is dat ziekenhuizen heel verschillend omgaan met Hartpatiënten Nederland en met het Meldpunt en daardoor dus ook met de patiënten’, gaat Marly verder. ‘De meeste ziekenhuizen nemen ons serieus, maar één ziekenhuis probeerde ons in de pers zelfs verdacht te maken als een schreeuwend onbeduidend actiegroepje.' Bron: Hartpatiënten Nederland, uit Hartbrug-Magazine 2014-01 www.hartpatienten.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.