Maaltijdvervangers en afvalshakes, wat zijn dat?

Wat zit er in maaltijdvervangers en afvalshakes en hoe herken je ze?

Soms wil je net een paar kilo afvallen voor je je weer in je bikini kunt vertonen. Dat betekent in de basis minder eten en meer sporten. Maar beginnen de mooie dager eerder dan verwacht of heb je het geduld er niet voor om die extra kilo’s kwijt te raken? Op die momenten zijn afvalshakes die ideale oplossing voor een slankere versie van jezelf. Een goede maaltijd bevat precies die hoeveelheid calorieën die je nodig hebt. Met goede afvalshakes zijn de bouwstoffen voor je lichaam prioriteit, samen met de vezels die je met deze shakes binnenkrijgt. Eigenlijk drink je alles wat gezond voor je is in één simpel drankje: lekker, snel en gezond. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Goede afvalshakes of maaltijdvervangers zijn vaak nog goedkoper dan de traditionele maaltijd die je vervangt.

Wat zit er in zo'n maaltijdvervanger?

In afvalshakes of maaltijdvervangers zit alles wat je nodig hebt. Waar vooral op gelet wordt zijn de bouwstoffen voor je lichaam. Het kan een snelle starter zijn als je wilt beginnen met afvallen maar ook als je moet herstellen van een blessure.

Er zit namelijk een hoog gehalte aan eiwitten in. Eiwitten zijn enorm belangrijk, niet alleen voor de opbouw van de spieren, maar juist voor het onderhoud en het op peil houden. Daarnaast verbranden spieren energie ook als je er niks mee doet. Een goede spiermassa is belangrijk voor stevigheid, stabiliteit en natuurlijk kracht, maar ook als hulpmiddel voor de vetverbranding.

Vezels zijn onmisbaar voor een goede stoelgang. Goede afvalshakes zitten daarom bordevol vezels. Doordat je de maaltijd drinkt hebben ze niet echt veel werk te doen maar ze moeten natuurlijk wel goed blijven functioneren. De vezels in de afvalshakes of maaltijdvervangers helpen daarbij. Een goede stoelgang zorgt voor een goede stofwisseling in je lichaam en mag daarom niet onderschat worden.

Veel suikers zal je niet vinden in goede afvalshakes of maaltijdvervangers. Hooguit suikers die van nature voorkomen in de producten waarvan deze shakes gemaakt zijn. Er zijn shakes die wel een hoog suikergehalte hebben om de smaak te compenseren. Ze worden extra 'lekker' gemaakt. Nadeel van zoveel suiker is dat ze de aanmaak van insuline stimuleren waardoor er meer vet opgeslagen wordt, één van de taken van insuline.

Waar je een goede maaltijdvervanger of afvalshake aan herkent

Let vooral heel goed op wat erin zit. Kijk naar de procenten in eiwitten en vezels. Een eiwitgehalte van veertien procent zal je niet helpen want dat zit ook in proteïneyoghurt. Je zult zien dat in dat geval het percentage suikers erg hoog zal zijn. Kijk goed op het etiket en neem je eigen beslissing. Denk er wel bij na dat prettig geprijsde afvalshakes goedkoop zijn dankzij vervangers die belangrijk moeten zijn voor jouw lichaam.

Het wordt aanbevolen om niet meer dan één of twee maaltijden per dag te vervangen zodat je voldoende groente en fruit eet, want die twee stuks fruit en twee ons groenten staan niet voor niets in de schijf van vijf. Maaltijdshakes of afvalshakes zijn ook niet geschikt voor gebruik op lange termijn. Het beste is dan toch eens naar je voedingspatroon te kijken. Ook is het slim in de gaten te houden hoeveel vitaminen je binnen krijgt, zeker wanneer je ook nog supplementen gebruikt.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.