Maak eens wat vaker een winterse wandeling

De koude winterdagen komen eraan! Deze dagen lenen zich doorgaans uitstekend voor het maken van een lange wandeling.

Dat is om meerdere redenen een heel goed idee. Blijf dus niet de hele winter thuis op de bank zitten, maar kom lekker in beweging. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Je kikkert er van op

In de wintermaanden is het vroeg donker en kunnen we dus aan het einde van de middag en in de vroege avond geen daglicht meer opvangen. Maar juist voldoende daglicht levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van negatieve gevoelens. Juist in de wintermaanden krijgen veel mensen symptomen van depressie. Wist je dat je de kans op dergelijke gevoelens met ruim een derde kunt verkleinen door elke dag een half uurtje te gaan wandelen? Een echte aanrader dus, want je kikkert er letterlijk van op!

Geen koude handen en voeten meer

In de winter is het vaak koud en dat levert koude handen en voeten op. Maar door te wandelen zorg je voor een hogere hartslag en daarmee ook voor een betere bloedsomloop. Daardoor stijgt ook je lichaamstemperatuur, dus weg met die koude handen en voeten! Een bijkomend voordeel is dat ook de verbranding in je lichaam toeneemt. Elke dag een uur wandelen is een beproefde bethode om overgewicht tegen te gaan.

Meer ritme in je leven

Als je een flink stuk gewandeld hebt, vaart je lichaam daar wel bij. Je komt ’s avonds sneller en beter in slaap door de inspanning die je geleverd hebt. Daardoor verbetert de nachtrust en komt je lichaam beter tot herstel. Het gevolg is dat je de volgende dag energieker kunt starten. Hierdoor heb je minder moeite om de dag goed door te komen en zo verbeter je al snel het ritme in je leven.

Hogere weerstand

Door de wandelen in de winterse kou, bouw je aan je eigen weerstand. Dat is zeker in deze tijd geen overbodige luxe, want daardoor ben je beter bestand tegen allerlei virussen. Bovendien helpt een dagelijkse wandeling ook goed mee aan het voorkomen van ziekten als diabetes type 2. Niet alleen fysieke aandoeningen, maar ook mentale problemen zoals dementie kunnen worden voorkomen door voldoende te bewegen.

Hou het vol

De bovenstaande effecten worden niet bereikt door eenmalig een stuk te gaan wandelen. Het is zaak om het wandelen onderdeel te laten worden van de dagelijkse routine. Alleen dan kun je er echt het effect uithalen dat hier beschreven staat. Een half uur wandelen in elke lunchpauze doet al wonderen, maar belangrijk is dan wel om dat vol te blijven houden.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.