Kom Suppen aan zee deze zomer!

Suppen is zeer toegankelijk voor zowel jong als oud. Suppen is op zee leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam.

Suppen

SUPPEN staat voor Stand-up-paddle, het is ontstaan op Hawaii door de lifeguards die op hun surfboard gingen staan om de beginnende surfers in de gaten te houden. De oervorm van SUP - staand op een kano voortbewegen met een stok - is eigenlijk zo oud als de mens. 

In ons land is het voor veel mensen nog onbekend. Terwijl Holland met al haar wateren een bijzonder geschikt land is voor deze veelzijdige sport. Je bent niet afhankelijk van wind of golven, want met de peddel kom je overal!

Suppen is op zee leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam

Met Suppen sta je op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand trotseer je het water. Het is een uitdagende balansoefening waarbij je continu buik, billen en benen aanspant, het blijft zoeken naar evenwicht. Door de peddelbeweging train je daarnaast ook nog je hele bovenlichaam. Omdat SUP naast een peddel- en surfsport ook een balanssport is, kom je tijdens een SUP-sessie mentaal helemaal tot rust. Het past dan ook helemaal in een bewuste levensstijl. Op zee leer je de basis van het Suppen door ervaren instructeurs. Er wordt naar omstandigheden getraind. Bij golven richten we ons op de surftechniek, bij vlakwater is er intervaltraining en bij veel wind gaan we downwinden langs de kust.

We gaan in op alle technische skills die bij het Suppen belangrijk zijn, waaronder;
• Peddeltechniek • Peddelhoudingen • Sturen • Veiligheid • Het water op Hightide Surfschool beschikt over alle nodige materialen.

Een SUP-les is dus ook een mooie gelegenheid om verschillende SUP’s te testen. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen board mee te nemen. De les duurt 1 uur en is inclusief materiaal. Kijk voor meer informatie en het lesrooster op de site van Hightide Surf & Food in IJmuiden aan Zee. Iedere vrijdag wordt van 19:30 - 20:30 uur SUP-les gegeven Ervaar wat suppen met je doet!
www.hightidesurfandfood.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.