Een huidallergie is te vermijden

Een huidallergie is te vermijden: met AllergyCertified producten Ewa Daniel is toxicoloog bij AllergyCertified; een Deense instantie die allergievrije cosmetica promoot. Steeds meer mensen hebben een huidallergie.

Terwijl dit is te vermijden. Ewa: “Dermatitis of huidallergie is een chronische ziekte. Deze ontstaat alleen bij direct huidcontact. Dit is te vermijden door de juiste keuze in verzorgingsproducten te maken, waaronder parfumvrij. Producten met het AllergyCertified-label zijn veilig.” Waaraan word je blootgesteld en waarmee? Allergieën voor parfums komen normaal gesproken op latere leeftijd voor. Tegenwoordig ziet Ewa het ook bij kleine kinderen. “Dat komt vooral omdat kinderen al op jonge leeftijd worden blootgesteld aan allerlei parfums in speciale babyverzorgingsproducten. Ook jijzelf wordt via je dagelijkse routine continue blootgesteld aan deze stoffen. Na het wakker worden neem je een douche waarbij je shampoo, conditioner, badschuim of zeep gebruikt. Wellicht gebruik je bij het aankleden nog een deodorant, een gezichtscrème, foundation, poeder, eyeliner, mascara, concealer, lipstick en haargel. Voor je er erg in hebt, heb je voordat je de deur uitgaat al zo’n 15 verschillende producten gebruikt. Daarin zit vaak parfum, maar ook andere stoffen die je beter niet kunt gebruiken.” Eén van de meest gevoelige delen van je lichaam? Je oksel! Het zou goed zijn een deodorant te gebruiken die geen parfum bevat. Ook mannen, want juist zij ontwikkelen vaak een huidallergie door de parfum in hun deodorant! Lekker ruiken zonder parfum Ewa raadt je aan om voor de producten die je het meest gebruikt een huidvriendelijke variant te kiezen. Zonder parfum en slechte conserveermiddelen. Zoeken is makkelijk als je let op het AllergyCertified-label op de verpakking. Wil je toch lekker ruiken - en willen we dat niet allemaal - kun je een beetje parfum op je kleding spuiten of in je haar. En kun je écht niet leven zonder parfum in je product? Kies dan voor producten die je afspoelt, zoals shampoo en zeep. Hierbij wordt je lichaam korter blootgesteld aan de schadelijke stoffen dan wanneer je ze met een bodylotion opsmeert. Let op: helaas kunnen producten met een natuur keurmerk ook parfum bevatten die allergeen en/of synthetisch zijn! Krijg je een baby? Op dit pure lijfje zou je eigenlijk altijd AllergyCertified cosmetica moeten gebruiken.

Unieke webshop voor Nederland

Uniek in Nederland is de Live Green Webshop waar je alleen maar verzorgingsproducten met het AllergyCertified-label vindt.
  • Winactie: Speciaal voor de lezers van Lijf&Gezondheid geeft Live Green Magazine 10 AllergyCertified producten weg. Wil jij een product uitproberen? Geef onder dit bericht aan welk product je waarom wilt gebruiken. Over 2 weken maken we de winnaars bekend.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.