Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Houtgerookte zalm

Voorbereiding: 10 minuten

Je hebt nodig:

* 200 g houtgerookte zalm, plakjes

* 100 g verschillende soorten sla en/of witlof

* 1 limoen (biologisch), zest en sap

* 2 el kappertjes, fijngehakt

* 1 bosuitje, in ringetjes

* 3 el extra vierge olijfolie

* ½ – 1 el (manuka)honing

Extra’s:

– Vul aan met rucola, postelein, raapstelen of waterkers.

– Doe wat fijngehakte dille door de dressing en salade voor een klassieke combinatie.

– Ook mosterd, mierikswortel, knoflook of peterselie passen goed bij dit recept.

Tip:

– Wil je deze salade voorbereiden of meenemen? Schenk dan op het laatste moment de dressing over de salade.

Bereiding:

– Was zonodig de sla, droog in de slacentrifuge en scheur in kleinere stukken.

– Maak een dressing van de zest, limoensap, olijfolie, de kappertjes en honing.

– Breng op smaak met zout en peper.

– Meng de salade met een deel van de dressing en leg deze op een bord.

– Leg de plakjes gerookte zalm in bergjes op de salade.

– Giet nog een beetje dressing over de zallm en maal er nog wat peper over.

Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.

www.richarddeleth.nl

 

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Amber Albarda Better Event
» Gluten: ja of nee?
» De OERschijf
» Afvallen met Ralph Moorman
» Vaak boodschappen doen is gezond!
Redactie

17-06-2015 om 11:15

Tags: , ,


Reageren op dit artikel