Hoog eigen risico

Om te besparen op de premie voor de zorgverzekering kiezen steeds meer mensen voor een hoog eigen risico. In veel gevallen blijkt dat tot problemen te leiden, want honderdduizenden Nederlanders blijken die eigen bijdrage niet te kunnen voldoen wanneer ze daadwerkelijk met hoge zorgkosten geconfronteerd worden.

Wanneer je niet veel geld te besteden hebt, is het verleidelijk om de zorgpremie te verlagen in ruil voor een hoger eigen risico.

Hoog eigen risico

In 2015 is het eigen risico standaard 375,- euro, maar wie een hoger risico aandurft kan dit verhogen tot zelfs 875,- euro. Het gevaar schuilt erin dat veel mensen een dergelijk bedrag niet beschikbaar hebben om te kunnen betalen wanneer ze bijvoorbeeld in een ziekenhuis terecht komen. Zorginstellingen verwachten namelijk dat het bedrag ineens wordt betaald en dat brengt veel mensen in de schulden. Mensen die met deze problematiek geconfronteerd worden kunnen het beste contact zoeken met hun zorgverzekeraar en de situatie toelichten. Onpartijdig gratis advies kan worden ingewonnen op de website www.zorgverzekeringslijn.nl of door te bellen met nummer 0800 6464644. Iedereen die in het verleden heeft gekozen voor een hoger eigen risico doet er verstandig aan een analyse te maken van zijn eigen financiële situatie en vast te stellen of dat risicobedrag ook ineens op tafel kan worden gelegd. Immers, een ongeluk zit in een klein hoekje...!  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.