Hoe kom je snel van je blessure af?

Blessures kunnen vervelend zijn en u verhinderen de dingen te doen die u graag doet. En het duurt vaak lang voor ze genezen zijn.

Maar wat als er een manier was om het genezingsproces te versnellen? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw lichaam sneller te laten genezen van een blessure.

Rust is goed voor het herstel van je blessure

Wanneer u geblesseerd bent, is het volgens Fysiotherapie Losser belangrijk dat u wat tijd neemt om te rusten en uw lichaam te laten herstellen. Dat kan betekenen dat u een paar dagen of zelfs weken niet op de been bent. Het kan moeilijk zijn om het rustig aan te doen wanneer u gewend bent actief te zijn, maar het is belangrijk om uw lichaam de tijd te geven die het nodig heeft om te genezen. In die tijd kunt u zich richten op andere activiteiten die uw blessure niet belasten, zoals lezen of tijd doorbrengen met vrienden en familie. Zodra u zich beter begint te voelen, kunt u uw activiteit geleidelijk opvoeren, maar luister goed naar uw lichaam en doe het in het begin rustig aan. Met wat geduld en zorg bent u binnen de kortste keren weer de oude.

Maak gebruik van ijs

Als u te maken hebt met een kleine verwonding, kan ijs een nuttige manier zijn om de pijn en de zwelling te verminderen. Door verschillende keren per dag gedurende 15-20 minuten ijs op de getroffen plek aan te brengen, kunt u de ontsteking verminderen en het genezingsproces versnellen. Zorg er wel voor dat u het ijs in een dunne handdoek of doek wikkelt, zodat u de huid niet verder beschadigt. IJs is ook een goede manier om blessures in de eerste plaats te voorkomen. Als u te maken hebt met een pijnlijke spier of gewricht, kunt u met ijs voor en na de activiteit het risico op verdere blessures verkleinen. Dus, als u de volgende keer met een blessure te maken hebt, grijp dan naar het ijs!

Compressie voor spoedig  herstel

Compressie is een van de belangrijkste aspecten bij het herstel van een verwonding. Door druk uit te oefenen op het getroffen gebied, helpt compressie de zwelling te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit helpt op zijn beurt het lichaam om sneller te genezen. Bovendien kan compressie helpen om de pijn te verlichten en verdere schade aan het gewonde weefsel te voorkomen. Er zijn volgens Fysiotherapie Enschede verschillende manieren om compressie te bereiken (o.a. ijskompressen, wikkels, en speciale kleding), maar het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat de druk niet te intens is. Anders kunt u extra pijn veroorzaken of het weefsel verder beschadigen. Als u niet zeker weet hoeveel druk u moet gebruiken, raadpleeg dan een medisch deskundige. Met de juiste verzorging kan compressie zorgen voor een sneller en voorspoediger herstel van uw verwonding.

Elevatie voor het verminderen van zwelling

Als u herstellende bent van een verwonding, is u misschien verteld dat u het getroffen gebied moet hoog leggen. Dit helpt om de zwelling en de pijn te verminderen, en kan het genezingsproces versnellen. Bij het hoog leggen van uw verwonding is het belangrijk dat u een steun gebruikt die het gebied gedurende langere tijd hoog houdt. U kunt bijvoorbeeld kussens of handdoeken gebruiken om uw arm of been op te leggen. Misschien moet u ook een elastisch verband dragen om het gebied veilig te houden. Als u uw verwonding langer dan een paar dagen hoog houdt, moet u zeker uw dokter raadplegen om er zeker van te zijn dat u het goed doet. Elevatie kan een doeltreffende manier zijn om uw herstel te bespoedigen, maar het is belangrijk dat u de instructies van uw arts opvolgt.

Blessures kunnen frustrerend en slopend zijn. Door de tips in dit artikel op te volgen, kunt u pijn en zwelling verminderen en uw hersteltijd versnellen. IJs is een goede manier om ontstekingen te verminderen, compressie helpt de bloedcirculatie te verbeteren en verhoging vermindert de zwelling. Door deze technieken samen te gebruiken, kunt u snel en gemakkelijk de weg naar herstel inslaan. Als u niet zeker weet hoe u een van deze methoden moet toepassen of als u nog vragen hebt over het herstellen van een blessure, raadpleeg dan uw arts voor meer individueel advies. Met een beetje zorg en inspanning bent u weer de oude voor u het weet!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.