Heeft corona minder kans in een ontzuurd lichaam?

Naarmate we ouder worden verzuurt ons lichaam. Dat komt onder andere door verzurende voedingsstoffen zoals vlees, granen en kaas...

Virussen houden van zuur. Basisch is beter

Uit diverse onderzoeken[1] blijkt dat ze gevoelig zijn voor verschillen in pH-waardes. In een zure omgeving zijn virussen sterk actief, in een niet zure (of basische) omgeving veroorzaken ze nauwelijks nieuwe infecties. Voor het coronavirus geldt hetzelfde. Bij een pH-waarde van 5.0 is de besmettingsgraad maximaal, bij een pH-waarde van 6.0 worden al beduidend minder lichaamscellen geïnfecteerd. Zodra de pH-waarde neutraal (7.0) of nog basischer wordt, kan er geen virusactiviteit meer worden vastgesteld. 

Naarmate we ouder worden verzuurt ons lichaam. Dat komt door verzurende voedingsstoffen zoals vlees, granen en kaas, maar ook door stress, overmatig sporten, alcohol- en medicijngebruik. Gelukkig kan dat proces worden omgedraaid door actief te ontzuren. Zo wordt het lichaam minder aantrekkelijk voor virussen en krijgt ook corona minder kans.  

Achilleshiel

Volgens de Amerikaanse arts Mark Sircus is de pH-waarde de achilleshiel van veel virussen, waaronder corona. Het verklaart waarom kinderen nauwelijks vatbaar en nauwelijks besmettelijk zijn: hun lichaam is niet verzuurd. Ook maakt het duidelijk waarom mensen met onderliggende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk of diabetes, extra risico lopen bij een corona-infectie: hun lichaam is sterk verzuurd.[2] Door de pH-waarde van het lichaam te verhogen, verbetert het vermogen van het immuunsysteem om ziektewekkers te elimineren. Actief ontzuren zorgt ervoor dat de basische buffer in het bloed wordt verhoogd en de pH-waarde van de lichaamscellen wordt verbeterd, doordat overtollige zure afvalstoffen worden afgevoerd. Het is zodoende een ondersteuning bij het verbeteren van de afweer tegen virussen. 

Gezond immuunsysteem

Ontzuren dus, maar hoe doe je dat? Uiteraard is het verstandig om factoren die het lichaam verzuren – stress, dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie – te vermijden of te beperken. Ontzurende voeding als groente, aardappelen en noten helpen en daarnaast kun je actief ontzuren met natriumbicarbonaat. Deze lichaamseigen stof kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren en zorgt voor het oplossen en afvoeren van zuurresten. Het verhogen van de basische buffer is een effectief middel om de pH-waardes in het lichaam te verbeteren en op peil te houden. Om je hierbij te helpen zijn er basische druppels waarmee je basisch water kunt maken en maagzuurresistente tabletten met natriumbicarbonaat. Ook ontzurende kruidenthee en mineraliserende baden zorgen voor een beter zuur-base evenwicht en daarmee een gezond werkend immuunsysteem. 

Over Stichting Zuur-Base Kennis

Stichting Zuur-Base Kennis streeft naar een vitalere samenleving en is de autoriteit op het gebied van het herstellen van een gezond zuur-base evenwicht in het lichaam. Doel is het delen van kennis en informatie over lichaamsverzuring en ontzuren, zowel aan professionals als aan consumenten. De voorlichting over het verband tussen een optimaal zuur-base evenwicht en een goede gezondheid, gebeurt door het delen van nieuws over aandoeningen en wetenschappelijke artikelen. Naast een informerende rol, biedt de stichting met een team van gezondheidscoaches tevens persoonlijk advies en uitgebreide behandelplannen voor een evenwichtiger en vitaler leven. Zie ook www.zuurbasekennis.nl

[1] Bron: publicatie Dr. Mark Sircus, 4 maart 2020

[2] Bron: studie door Joanna Ostrowska, Justyna Janiszweska en Dorota Szostak-Wegierek, gepubliceerd op 7 november 2020

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.