Een green life voor een goede gezondheid

Je leefstijl en wat je eet is van invloed op jouw gezondheid: bewegen, weinig stress en eten zoals onze voorouders deden. Oftewel een green life.

Het online Live Green Magazine helpt en inspireert jou om de juiste keuzes te maken. Vanaf nu lees je regelmatig in Lijf & gezondheid een artikel van deze site. Onderzoekers noemen ruisende bladeren, frisgroen gras en vogelgekwetter in één adem met rustgevend en prettig. De combinatie van groen, een betere luchtkwaliteit, het rustgevende aanzicht en de afwezigheid van mensen ervoor zorgt dat je stressgevoelens kunt loslaten. Bovendien word je er socialer en milieuvriendelijker van als je regelmatig het groen opzoekt! Tel daarbij op dat de natuur effect heeft op je gestel: je hartslag en ademhaling gaan omlaag en een natuurlijke omgeving zorgt voor een afname van je stresshormoon cortisol. Dan is het misschien een goed idee om wat vaker een (avond)wandeling te maken.

Groen voedsel

Ook via je voeding kun je veel voor je gezondheid doen. Diverse wetenschappers claimen dat ons menselijk DNA is afgestemd op het voedsel dat in de oudheid beschikbaar was. Dat betekent meer eiwitten en (omega-3-)vetzuren en minder koolhydraten (en linolzuur). Om zo te eten kun je het beste je eigen gerechten maken met verse ingrediënten, liefst van biologische afkomst. Geen ingewikkelde, dure maaltijden. Wel gerechten waarmee je alle voedingswaarden binnenkrijgt. Zoals een soep van resten groenten (en soms vlees), een hoofdmaaltijd met veel groenten, een beetje aardappels of granen en soms wat vis of vlees en een toetje waarmee je calcium en eiwitten binnenkrijgt.

Bewerkt = onlogisch

Onlogisch eigenlijk dat in de supermarkt zoveel bewerkte producten staan, met ingrediënten die je lichaam helemaal niet nodig heeft. Want toegevoegd zout, suiker en transvetzuren zou je zoveel mogelijk moeten laten staan. Natuurlijk kun je best een keer een afhaalmaaltijd nemen als dat beter uitkomt. Zorg er dan wel voor dat je er altijd een salade of rauwkost bij eet. En dat je dat dus ook in huis hebt! Eet niet voor de tv, maar dek de tafel en neem de tijd om te kauwen.

Lowbudget Bio Kookboek

Om het jou makkelijk te maken kun je op Live Green Magazine het gratis Lowbudget Bio Kookboekje downloaden. Daarmee kun je een gezonde, afwisselende en smakelijke maaltijd klaarmaken van biologische ingrediënten. De recepten zijn gluten- en lactosevrij en je kunt ze gebruiken bij het ontbijt, als tussendoortje, de lunch, het diner en bij een feestelijk moment. Want wij laten zien: gezond en biologisch eten hoeft helemaal niet duur te zijn. En het komt je gezondheid ten goede. Meld je via www.livegreenmagazine.nl aan voor de nieuwsbrief, dan ontvang je het Lowbudget Bio kookboek  via de mail.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.