Es-Specially For You: de veelzijdige beautysalon

Castricum - Op 2 oktober 2021 opende aan het Bakkerspleintje 1 een bijzondere schoonheidssalon, waar diverse disciplines samenkomen: Es-Specially For You. Niet alleen kun je er terecht voor standaard schoonheidsbehandelingen, ook diverse specialistische haarbehandelingen worden hier uitgevoerd, evenals permanente ontharing, het verwijderen van tatoeages en littekens en hydrodermabrasie, een betrekkelijk nieuwe techniek die alom gezien wordt als een doorbraak in huidverbetering.

Allround huidspecialist Esther Jansen legt uit: ,,Hydrodermabrasie is de opvolger van microdermabrasie, een techniek die veel mensen wel kennen. Het is een diepgaande reiniging van de huid op basis van water. Deze reiniging wordt met behulp van een groot apparaat uitgevoerd en zorgt ervoor dat je huid nieuwe voeding krijgt.’’ Juist in deze tijd van het jaar leent zich zeer goed voor het ondergaan van deze behandeling. Van april tot oktober is de uv-straling in de lucht te hoog. Waarom eigenlijk? Esther legt uit: ,,Je huid wordt door deze behandeling iets gevoeliger voor uv-straling, omdat je er in feite een laagje met dode huidcellen vanaf haalt. Als je dat in het voorjaar of de zomer doet, kan het problemen opleveren. Nu is het perfecte moment om deze behandeling te boeken. De behandeling is voor zowel mannen als vrouwen echt een aanrader!’’

Spijt van een geplaatste tatoeage? Kom dan langs voor het professioneel laten verwijderen van de afbeelding met behulp van de pico sure-laser. Momenteel is dit de technologie waarmee de beste resultaten worden geboekt. Het omgekeerde kan overigens ook: met dermatografie kunnen kleurstoffen of vloeistoffen in de huid worden aangebracht. Ook iedereen met bijzondere haarwensen kan er terecht. Waar de meeste kappers zich richten op de traditionele Nederlandse haardracht, is het team hier gespecialiseerd in de 'black hair style' met ingeweven haarstukken, dreadlocks, extensions, enzovoort. Juist voor de mensen die dergelijke kapsels dragen, zijn er in Castricum weinig mogelijkheden. ,,Je komt dan al snel in Haarlem of Amsterdam terecht. Maar voortaan kan men dus deze behandelingen ook bij ons boeken’’, meldt Esther trots. Zelf is ze naast huidspecialist ook gediplomeerd kapper. In de salon wordt ze geassisteerd door twee vaste teamleden en een leerling van de opleiding schoonheidsspecialist op niveau 4.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.