Lekker ding

Een paar weken geleden belde Cindy weer. Of ze mocht komen. Ik zie haar ongeveer een keer per jaar. Ze komt iedere keer met een andere man. Met een ‘foute man’.

Ze komt helemaal uit het zuiden van het land, omdat ik volgens haar de ‘foute mannenspecialist’ ben. Ik heb er een boek over geschreven omdat ik in mijn werk veel vrouwen tegenkom die de kunst verstaan om iedere keer zo’n fouterik  aan de haak te slaan. Cindy is zo’n vrouw. Een aardig maar naïef mens van veertig. Ze heeft al veel verschillende relaties achter de rug die nooit langer duren dan een jaar. De mannen op wie ze iedere keer valt zijn beeldschoon. Echt het type ‘lekker ding’. Cindy heeft op dat gebied wel smaak en kijk op de zaak. Haar nieuwe man heeft ze leren kennen in de kroeg. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze was meteen al een beetje blind dus. Ze ging direct de eerste avond al met hem naar bed en een week lang dacht Cindy in de hemel te zijn.

Ze had hem meteen wel aan een kruisverhoor onderworpen

Wilde hij wel samenwonen? Zo niet, dan kon hij meteen weer vertrekken. Hoe dacht hij over huwelijkse trouw? Bleek helemaal in orde... hij taaaaalde niet naar andere vrouwen. Had hij wel werk? Nou... even niet, maar hij had grote plannen voor een eigen zaak! Het zat helemaal goed, volgens Cindy, hij slaagde met lof voor de overhoring en ze ‘ging er helemaal voor’. Maar na twee weken kwam hij een keer niet opdagen... hoe kon dat nou? Zij belde zich suf... maar kreeg geen contact. Cindy werd een beetje gek en bang en razend tegelijk. Het leuke was er eigenlijk al af. Haar speurneus werd actief en binnen een half jaar had zij ontdekt dat hij een fors drankprobleem had en een crimineel verleden, en dat hij er meerdere vrouwen op nahield. Hij beloofde beterschap en zocht hulp voor zijn drankprobleem, want hij wilde voor haar vechten! Die andere vrouwen stelden niets voor... hij wilde ze al langer dumpen, maar hij kon niet tegen huilende vrouwen en daarom had hij er nog een paar aangehouden... Kan gebeuren, dacht Cindy. Zijn criminele verleden kon hij niet ontkennen. Iets met het kweken van wietplantjes. Hij werd gezocht door de politie en moest onderduiken, hij was toen met spoed bij haar ingetrokken. Maar zij deed vervolgens geen oog meer dicht en toen belde ze mij voor een afspraak. Hij kwam mee, want hij maakte hij zich zorgen om Cindy. Zij sloot zich zo voor hem af (ze wilde geen seks meer) en reageerde wel erg heftig op alles, meende hij. Hij dacht dat al die vorige mannen haar geen goed hadden gedaan en nu moest hij het dubbel en dwars ontgelden. Dat was natuurlijk niet eerlijk. Het was een moeizaam gesprek, het liep niet helemaal zoals hij had gehoopt. Het werd Cindy zonneklaar dat ze hem moest laten gaan en daar was ze erg verdrietig over. Ik probeer haar al jaren te motiveren om in haar eigen regio in therapie te gaan, maar dat wil ze pertinent niet. ‘Ik ben niet gek,’ zegt ze dan. Ze heeft gelukkig nog wel gevoel voor humor, want bij het weggaan zei ze grijnzend: ‘Tot volgend jaar!’ www.carolienroodvoets.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.