Een sportieve zomervakantie in de Dordogne

Sporten en actief zijn doe je niet alleen thuis. Ook op vakantie wil je in beweging blijven.

Sporten en actief zijn doe je niet alleen thuis. Ook op vakantie wil je in beweging blijven. Door het ondernemen van sportieve activiteiten houd je je vakantieprogramma gevarieerd maar je blijft in vorm. Het ondernemen van sportieve activiteiten is ook leuk! Zeker als je met je gezin op vakantie gaat. Hiervoor is Frankrijk natuurlijk perfect. Met name de Dordogne, de rivier de Lot en de omgeving hieromheen. Kijk over de zonovergoten wijngaarden heen, bezoek de historische plaatsjes, burchten en kastelen en je waant je als god in Frankrijk.

Sportief eropuit in de Dordogne

Voor een sportieve vakantie in de Dordogne huur je een vakantiehuis bij FranceComfort. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een actieve én comfortabele vakantie. Rondom het vakantiepark Domaine de Lanzac, Village des Cigales, Le Lac Bleu en Village de Montmarsis vind je unieke natuur en cultuur. Wie wil er niet lekker wandelen, hardlopen of mountainbiken in de Dordogne? Ook is er genoeg te doen op het vakantiepark zelf: zwemmen, golfen, jeu-de-boulen, tennissen en tafeltennissen. Je kinderen genieten van de verschillende speeltuinen en afwisselende animatie.

Populaire toeristische activiteiten

Toeristische activiteiten in regio Dordogne-Lot zijn er in overvloed. Bezoek de dierentuin. Geniet van een boottocht over de Lot. Geniet van het uitzicht tijdens een ballonvaart. Verdiep je in wijn tijdens een wijnroute. Beleef de roofvogelshow. Maak een rit op de gerestaureerde stoomtrein "Le Truffadou" Martel. En bezoek zeker ook het wereldberoemde Le Cité de l'Espace, het grootste themapark voor de ruimtevaart en ruimtevaarttechniek. Voor je kinderen is dit zeker een onvergetelijke beleving en voor jezelf ook erg interessant.

Bedwing de Lot

De Lot verdient speciale aandacht voor de actieve vakantievierder. De rivier de Lot is een diepliggende rivier, die wel 100 meter lager ligt dan de hoogvlakte. Deze rivier kun je het best in alle rust met de kano of kajak varen, want het landschap is adembenemend. Afwisselende uitzichten wisselen elkaar af in bijna iedere bocht. Stop onderweg voor een bezoekje aan de leuke dorpjes, bekijk de middeleeuwse burchten en drink iets op een terrasje. Of vaar een speciaal parcours op de uitgezette routes. Een meerdaagse tocht met tenten en matrassen is ook inspirerend. Korte tochtjes zijn ook mogelijk, dankzij services die je met de auto brengen en ophalen.

Zin in een sportieve vakantie?

Je vakantie start op het moment dat je in de auto stapt. Na een hopelijk voorspoedige reis komen jullie bij het vakantiehuis aan. Hier zijn de bedden al opgemaakt, zodat de ontspanning direct kan beginnen. Kijk ook al uit naar een sportieve vakantie? Er zijn nog steeds vakantiehuizen beschikbaar. Boek nu online of neem telefonisch contact op voor meer informatie. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0) 854 011 009.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.