Een lekkere maar ook heel gezonde kerstmaaltijd

Doe net als een echte chef de cuisine en maak van een doordejaarse kerstmaaltijd een gezond en vegetarisch kerstdiner.

Kerst komt weer heel dichtbij en we willen nu eens de familie echt gaan verrassen met een ander soort kerstmaaltijd. Ander kerstdiner recepten. Niet weer met zoveel vlees en vette sauzen, maar met gezonde ingrediënten. Een hele uitdaging denk je meteen. Maar nee hoor, het is juist leuk en hip om eens op een andere manier met de kerstgedachte bezig te zijn.

Doe net als een echte chef de cuisine en maak van een doordejaarse kerstmaaltijd een gezond en vegetarisch kerstdiner. Het leuke is van zo een vegetarische kerstmaaltijd dat je er wel gewoon heel erg gezellig, luxe en op en top tot in de puntjes uit mag zien. Net als altijd dus. En dat je heel veel en uitgebreid mag eten. Ook net als altijd dus. Bovendien is gezond ook heel erg lekker en het is goed voor je lijf, je geest en je lichaam.

Feestelijk en gezellig

Laten we beginnen met de aankleding. De tafel kan weer heerlijk, net zoals altijd, fantastisch gedekt worden. Zelfde mooie borden, hetzelfde mooie bestek, dezelfde kristallen glazen, servetten, alles haal je uit de kast. Kaarsen op tafel en een zacht achtergrondmuziekje maken het plaatje helemaal compleet. Maar vooraf heb je natuurlijk behoorlijk in de kookboeken moeten duiken. Want alleen maar het vlees weglaten klinkt een beetje saai. Vooraf gebakken paddenstoelen met crème of een hartig filodeegtaartje. Als hoofdgerecht kun je bijvoorbeeld een vegetarische curry voorschotelen met basmati rijst en daarnaast allerlei groenten en zoete aardappelen. En als gezond toetje een romige perentaart met vanillevulling. Hoe lekker is dat? Om het helemaal gezond te houden kun je er een alcoholvrije wijn bij schenken, je proeft het verschil echt niet, je wordt er alleen niet aangeschoten van. 

In de stemming?

Kom je al in de stemming? Loopt het water je al in de mond? Het geven van een etentje is hartstikke leuk. Lekker met familie of met je vrienden om de tafel nieuwe recepten uitproberen. Je kunt eigenlijk nu al beginnen met het bedenken en uitproberen van kerst recepten. Kun je er straks eentje van gebruiken. Recepten voor kerst kun je overal vinden, maar ga nu eens echt zoeken op gezonde of vegetarische kerstmenu recepten. Met je vrienden kun je vanaf nu al elk weekend tot de kerst lol hebben en lekker eten! Vind gezonde kerst recepten en ervaar het nieuwe kerst menu.  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.