Deze app begeleidt jou naar een gezonder leven

Meer bewegen? Iedereen is het er wel over eens dat dit een goede zaak zou zijn, maar lang niet iedereen is goed in staat om zichzelf daartoe te zetten.

Vaak hebben mensen een duwtje in de rug nodig. Een persoonlijke coach, die je stap voor stap begeleidt naar een gezondere leefstijl. Vanuit deze gedachte werd door zorgverzekeraar Zilveren Kruis de app Actify ontwikkeld. In samenwerking met experts op het gebied van vitaliteit en gezondheid biedt men hiermee de ultieme vorm van hulp aan iedereen die zelf niet voldoende discipline weet op te brengen om de juiste stappen naar een gezonder leven te zetten. En het mooiste is: het is helemaal gratis!

Goede reviews

Mensen die de app inmiddels een tijdje gebruiken, zijn lovend over de werking ervan. Met Activity heb je een compleet pakket aan tips en trucs voor een gezondere leefstijl binnen handbereik. Niet alleen op het gebied van bewegen door middel van concrete work-outs, maar ook op het gebied van voeding en mentale gezondheid. Gebruikers laten in hun reviews weten dat ze meer fruit zijn gaan eten, meer rust en regelmaat in hun leven ervaren en beter in staat zijn om hun persoonlijke doelen te behalen.

De kracht van herhaling

Iedereen die graag gezonder wil leven, kan hiervoor de app Actify gebruiken ter ondersteuning. Het concept is gebaseerd op het zetten van kleine stapjes voorwaarts, die je steeds herhaalt. Hierachter gaat een wetenschappelijk bewezen filosofie schuil. Hoe vaker je iets doet, hoe vanzelfsprekender het wordt en hoe minder moeite je ermee zult hebben. Je creëert dus gezonde gewoontes, die er uiteindelijk voor zorgen dat je leefstijl ten goede verandert. 

Psychologisch effect

In de app kies je een bepaalde bewegingsoefening om uit te voeren. Als je die hebt volbracht, geef je dit aan in de app. Je zult hierdoor een zeker gevoel van trots ervaren en de app zal je stimulerende teksten tonen. Hierdoor ervaar je daadwerkelijk het gevoel dat je een persoonlijke coach naast je hebt staan, die toeziet op jouw prestaties. Het psychologische effect dat hiervan uitgaat, vormt een belangrijk onderdeel van het concept. Het is net dat extra duwtje dat je nodig hebt om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Doen wat bij je past

Het mooie van deze app is dat je weliswaar gecoacht wordt, maar toch altijd zelf de regie behoudt. Je kiest immers zelf welke opdrachten of oefeningen (in de app worden ze mini’s genoemd) je wilt uitvoeren. Hierdoor blijf je dus altijd trouw aan je eigen wensen en principes. Wanneer je doet wat echt bij je past, ben je beter in staat om dit vol te houden. Meer weten? Kijk op actify.nl voor uitgebreide informatie.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.