De zon schijnt volop: hoe bescherm je je huid?

Zon, zon en nog eens zon. Wat hebben al veel zon gehad de laatste tijd.

Nu we volop buiten zijn en de zon op onze huid straalt, is het belangrijk om de huid keer op keer goed te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Extra en specifieke verzorging in de vorm van een zonnebrand is noodzakelijk, want de zon is schadelijk voor onze huid. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben en daar ben je dan extra lief voor toch? Kies te alle tijden voor verzorgings merk dat past bij jouw huid en budget. Marbert is bijvoorbeeld zo’n merk. Een goed prijs-kwaliteitsverhiuding en fijne producten voor ieder huiddtype, want je huid verdient het allerbeste.

Wat doet de zon met je huid?

De zon doet heel veel met je huid. Zonnestraling heeft behalve positieve effecten, ook negatieve effecten. Te veel bloostelling aan de zon zorgt er onder andere voor dat de zon schade aanricht aan je huid. Je verliest sneller elastine en collageen met huidveroudering als gevolg. Je krijgt eerder rimpels en hebt een verhoogde kans op pigmentvlekken, couperose en huidkanker. Ook een zonneallergie of het verbranden zijn negatieve effecten. Genoeg redenen om je huid te beschermen, ook als de zon niet schijnt en er alleen daglicht is. Zodra je buiten bent kom je namelijk in aanraking met uitlaatgassen, weersomstandigheden en andere externe factoren. Wist je dat zowel een dagcreme als een zonnebrand je tegen deze externe invloeden kan beschermen?

Eerst zonnebrand en dan dagcreme of ondersom?

Er is nog wel eens verwarring wat de juiste volgorde is van gezichtverzorging. De juiste volgorde is eerst je dagcreme aan brengen en daarna de zonnenbrandcreme. Laat deze een kwartiertje intrekken. Daarna kun je evntuele nog make-up aanbrengen. Je kunt ook voor een dagcreme met zonfactor kiezen. Dan ga je ieder geval ’s morgens goed bescherm van huis. Als je later op de dag nog op het terras beland, doe je er verstandig aan om je alsnog in te smeren. Vaak is de factorin de dagreme’s niet heel hoog.

Bleekjes of een zonneallergie?

Als je nog wat bleek bent, niet bruin wordt of een zonneallergie hebt, kun je ook een getinte dagcreme met spf op je gezicht smeren. Dit is een beschermende dagcreme die je huis beschermt tegen UV-stralen. Daarnaast verbetert de creme het vochtgehalte, verminder het rimpeltjes en geeft het je huid een mooie uistraling. Je huid wordt er egaal en glad van. De getinte textuur versmelt met de huid en camoufleert kleine onregelmatigheden en je hebt een toch een kleurtje. De creme breng je ’s morgens aan op een gereinigde huid.

De juiste bescherming op een zonnige dag

Op een zonnige dag of op vakantie adviseren wij om je ’s morgens van top tot teen in te smeren met een zonnebrand die bij jouw huidtype past. Smeer je oook meerdere malen in. Voorom dat je jezeld de hele dag blootstelt aan de zonnestraling. Zoek ook regelmatig de schaduw op. Gebruik ’s avonds nog een aftersun. Deze hydrateert je huid. Kwalitatieve crèmes zijn vaak erg duur. Maar niet in onze webshop Marbertshop.nl. Wij bieden Marbert-producten voor gezicht en lichaam tegen een uitstekende prijs. Je bestelt ze snel en eenvoudig via onze webshop. Als je voor 16:00 uur bestelt, leveren wij de volgende dag al je bestelling. Voor ieder huidtype biedt dit merk een passend product. Wil je meer weten over het assortiment van Marbert? Bel ons gerust naar 0229-277555 of stel je vraag per mail info@drogisterijverberne.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.