De 6 voordelen van bamboe kleding

Bamboe kleding neemt steeds meer toe aan populariteit. En dat is niet zo verwonderlijk, want het is zacht, natuurlijk, ademend en ecologisch materiaal.

Het heeft een hoog draagcomfort en voelt aangenaam aan voor je lichaam. Bamboe werd in 2001 ontdekt door de Universiteit van Peking. Daar werd uitgevonden hoe je van de bamboeplant stof kunt weven. Bamboe is een uniek materiaal dat weer andere eigenschappen heeft dan andere materialen. We geven je even een overzicht van de belangrijkste voordelen van dit materiaal.

Duurzaam

Bamboe is een plant die snel groeit en geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft. Wanneer de bamboe is gekapt, dan groeit hij bovendien ook direct weer aan. Er is dus geen sprake van ontbossing, overmatig watergebruik of pesticiden bij de teelt van bamboe. De bodem verbetert door het kweken van bamboeplant. Ook neemt bamboe veel CO2 op uit de lucht. Kortom een zeer milieuvriendelijke teelt!

Bescherming tegen UV stralen

Een andere kwaliteit van bamboe die misschien wat minder bekend is, is de bescherming tegen ultraviolette straling. De bamboestof filtert 98% van de schadelijke UV stralen van de zon. En dat is belangrijk in deze tijd waarin de zon steeds feller wordt. Bescherming van de huid tegen UV straling is zeer belangrijk en met bamboe kleding weet je zeker dat goed beschermd bent.

Superzacht
Eén van de meest aangename kwaliteiten van bamboe is de zachtheid. Het voelt echt heerlijk aan op je huid. Dit komt door de structuur van de bamboevezel. Die is rond en glad en daardoor perfect geschikt voor de huid. Om die reden wordt ook veel ondergoed tegenwoordig van bamboe gemaakt. En er is tegenwoordig ook zeer fraaie herenkleding van bamboe te koop. Bamigo is bijvoorbeeld een trendy herenkleding merk.

Ademend materiaal

Bamboe onderscheidt zich vooral door de ademende kwaliteit van het materiaal. Het zorgt voor optimale ventilatie. Zo kan je lichaam warmte en vocht goed afvoeren en blijf je beter in balans. Ook blijf je met bamboe in de zomer lekker koel en in de winter verwarmt het juist. De bamboevezel heeft veel meer microgaatjes dan andere materialen. Daardoor absorbeert de stof zeer goed en blijf je dus ook langer fris. En dus is bamboe ook perfect geschikt voor sportkleding. Want je zweet veel minder in bamboe en al het vocht wordt direct opgenomen door het materiaal.

Nooit meer strijken

De structuur van de bamboevezel zorgt ervoor dat de stof heel flexibel is. Daardoor valt het materiaal prettig om je lichaam en draagt het ook zeer comfortabel. En een ander voordeel is dat je het zo aan het wasrek hangt en niet hoeft te strijken. Door de vezel valt de stof soepel en kreukelt de stof veel minder. Ook heeft bamboe een lange levensduur en kun je het gewoon in de wasmachine wassen.

Gevoelige huid? Dan is bamboe ideaal!

Bamboe is hypo allergeen en dat maakt deze stof ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Ook is bamboe anti bacterieel en is het materiaal zeer zacht waardoor de huid veel minder snel geïrriteerd raakt. Heb je last van eczeem of andere huidirritaties? Dan is bamboe dus echt een aanrader.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.