Afvallen zonder te sporten: werkt het?

We hebben HappyHealthy gevraagd of het mogelijk is om gewicht te verliezen zonder te sporten.

In dit artikel vind je een aantal waardevolle tips waarmee je voor dat platte buikje in de zomer gaat. Als je nu begint, ben je ruim op tijd om dit doel te behalen. Maandelijks kun je zonder te sporten meerdere kilo´s lichaamsvet verliezen.

Aantal geraffineerde koolhydraten vermijden
Koolhydraatrijke voeding zorgt voor een lichaam dat uit balans raakt. Op deze manier wordt overgewicht in tact gehouden en stimuleer je een toename van buikvet. Met name geraffineerde koolhydraten zijn hier verantwoordelijk voor. Je vindt deze terug in tal van verschillende producten, aan vrijwel al onze voeding wordt suiker toegevoegd om het ´lekker´ te maken. Dit heeft tot gevolg dat je ongewild een overschot aan koolhydraten inneemt. Door uitsluitend voor onbewerkte voeding te kiezen, is het vrij eenvoudig om de inname van het aantal koolhydraten te beperken. Hierdoor ben je aangewezen op natuurlijke voeding zoals groente en fruit, ook kun je kiezen voor eiwitrijke voeding zoals vlees, vis, noten en zaden. Door dit goed in balans te brengen is het mogelijk om zonder te sporten gewicht te verliezen.

Vermijd frisdrank en sap

Bij het drinken van frisdrank en sap gaan er ongewild veel extra suikers in. Dit neemt allerlei gezondheidsrisico´s met zich mee en levert op termijn een gewichtstoename op. Wil je gewicht verliezen zonder te sporten? Dan is het belangrijk dat er minder sap en frisdrank genuttigd wordt.

Gewicht verliezen met intermittent fasting

Intermittent fasting is geen dieet, het is een manier van eten. Bij intermittent fasting wordt er op bepaalde momenten niet gegeten en kun je op deze manier gewicht verliezen. Op deze manier wordt het lichaam gestimuleerd om extra groeihormoon aan te maken en worden er insulinewaardes verlaagd. Daarmee is het mogelijk om gewicht te verliezen. Er zijn verschillende manieren waarop intermittent fasting wordt toegepast. Vaak wordt gekozen voor twee periodes. Een periode van 8 uur waarin je eet en 16 uur waarin je niet eet. Door intermittent fasting langdurig toe te passen, kan een gewichtsafname bereikt worden. Houd er rekening mee dat je weer teruggaat naar het oude gewicht als je het traditionele voedingspatroon opnieuw aanneemt.

Welk effect heeft beweging op jouw lichaamsgewicht?

Besluit je naast een aanpassing in jouw voedingspatroon ook te kiezen voor extra lichaamsbeweging? Dan kan het verliezen van gewicht versneld worden. Ook kan jouw lichaamshouding op deze manier verbeterd worden, met name wanneer je voor krachttraining kiest zal er een duidelijk verschil zijn. Zo kun je een strakker lijf creëren zonder gewicht te verliezen. Zet je in op cardiotraining? Dan heeft dit gewichtsverlies tot gevolg.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.