Zo kies je als vrouw het kapsel dat het beste bij je past

Als je haar maar goed zit? Voor veel vrouwen is dat nog best een hele uitdaging.

Een vriendin van je kwam langs met een sublieme nieuwe coupe die je helemaal geweldig vindt, maar als je zelf opstaat uit de kappersstoel en in de spiegel kijkt, voel je toch teleurstelling opkomen. Klinkt dit bekend? Lees dan vooral verder. De kans is namelijk groot dat jouw gezicht een andere vorm heeft dan dat van je vriendin. Een kapsel dat de ene vrouw fantastisch staat, hoeft voor jou nog geen succesnummer te zijn. Maar hoe kies je het model dat het beste bij je past? We leggen het uit!

Ovaal gezicht

Wanneer je het gelukt hebt dat je gezicht een ovale vorm heeft, zul je al snel merken dat kappers daar wel raad mee weten. Vrijwel elke haardracht leent zich goed om toe te passen als je gezicht ovaal is. Het maakt dus niet zo veel uit of je kiest voor een kort koppie, een halflang kapsel of juist heel lang haar, je komt eigenlijk overal mee weg. Het zijn de specifieke kenmerken van je gezicht die je door middel van de haardracht wel kunt beïnvloeden. Het is voor jou de kunst om met je kapsel de aandacht af te leiden van dingen die je minder fraai vindt. Kies bijvoorbeeld voor een boblijn om de aandacht te verleggen naar het centrum van je gezicht.

Rond gezicht

Heb je een rond gezicht, dan zijn de jukbeenderen bij jou waarschijnlijk wat breder dan gemiddeld. Helemaal prima natuurlijk, want ze schatten je hierdoor vaak wat jonger dan je bent. Heerlijk toch? Onze tip: ga voor een kapsel met lange lagen. Die lagen zorgen ervoor dat je gezicht wat langer lijkt te zijn dan het werkelijk is. Optisch bedrog dus, maar het zorgt voor meer balans in het geheel. Als het haar overal dezelfde lengte heeft, resulteert dit erin dat de ronde vorm van het gezicht juist extra benadrukt wordt. Ben je een beetje uitgekeken op de lagen? Een kapsel met een schuine pony is ook een overweging waard. Hiermee bereik je ook het effect dat je gezicht wat langer lijkt, terwijl de kaaklijn wat scherper oogt.

Driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht kennen we in twee varianten. De eerste variant is de driehoek met de punt naar boven wijzend. In dat geval heb je een brede kin- en kaaklijn en een smal voorhoofd. Je zou kunnen stellen dat in deze gezichtsvorm het evenwicht een beetje weg is. Door je kapsel slim te kiezen, kun je dat evenwicht herstellen. Ga in dit geval voor een asymmetrische bob. Dit kapsel zorgt ervoor dat de breedte van je voorhoofd meer in verhouding lijkt te komen met de breedte van je kin. Je kunt ook kiezen voor een zijscheiding, die je voorhoofd breder doet lijken. Heeft je gezicht de vorm van een omgekeerde driehoek? Ga dan voor lang of halflang haar. In elk geval geen korte pony, want daarmee versterk je juist de gezichtsvorm die je wilt verbergen. 

Vierkant gezicht

Vrouwen met een vierkant gezicht hebben een brede, hoekige kaaklijn en een voorhoofd dat nagenoeg even breed is. Met lang haar, minstens tot onder de schouder, zorg je ervoor dat je gezicht wat langer lijkt. Probeer dit te combineren met een pony tot aan de jukbeenderen of zet de krultang erin en maak mooie grote krullen. Een leuke weetje: een vierkant gezicht wordt over het algemeen als aantrekkelijk beschouwd en fotografen zijn er meestal erg enthousiast over, omdat vrouwen met deze gezichtsvorm het best te portretteren zouden zijn.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.