Zo belangrijk is zonlicht voor je gezondheid

O, de zomermaanden zijn weer in aantocht! Wat is dat toch een heerlijke periode in het jaar. Het is altijd weer hopen op een warme zomer.

In 2018 hebben we nog kunnen genieten van een zonovergoten zomer, maar dat is niet vanzelfsprekend in Nederland. We wonen namelijk in een land waar het bijna dagelijks regent helaas. Jammer want zo komt dat bruine kleurtje er nooit, laat staan zonlicht ook nog eens heel goed is voor je gezondheid. In dit artikel zetten we een paar belangrijke redenen voor je op een rij.

De kans op een depressie is kleiner

Uit onderzoek van het VU medisch centrum is gebleken dat zonlicht een depressie wellicht kan voorkomen, dit geldt voornamelijk voor 50-plussers. Het blijkt namelijk dat ouderen met een depressie een heel laag vitamine-D-gehalte hebben vergeleken met ouderen zonder depressie. Het grootste gedeelte Vitamine D halen we uit zonlicht, daarnaast heeft het zien van een blauwe lucht en de zon ook nog eens een positieve invloed op je humeur.

Rustigere huid

Volgens dermatologen krijgen mensen met bijvoorbeeld psoriasis een gavere huid door de zon. Waar velen denken dat de zon slecht is voor de huid, heeft de zon ook gunstige effecten op de huid. Naast medische feiten, is het natuurlijk fijn om een bruin kleurtje te hebben. Dit geeft je een gezonde gloed.

Lagere bloeddruk

Er is een onderzoek geweest met mensen die gebruik maken van de zonnebank. Een aantal personen ging onder een zonnebank met enkel een warmtestraling en een aantal ging onder de zonnebank met warmte- én Uv-straling. Achteraf bleek dat de personen die onder de bank geweest waren met zowel warmte- als Uv-straling een significant lagere bloeddruk hadden vergeleken met de anderen. Het effect van een dalende bloeddruk kan na het zonnen enkele uren aanhouden.

Zonnig interieur

Je Vitamine D-voorraad word voornamelijk aangevuld door de zon, dat is inmiddels helder. Nu is het zo dat niet alleen Vitamine D ons goed doet, maar ook gewoon daglicht. Het vrolijkt je op! Wanneer je beschikt over mooie grote ramen in de woonkamer ben je over het algemeen een geluksvogel, maar het is niet altijd even fijn om het felle zonlicht in je woonkamer te hebben. Ga daarom op zoek naar raambekleding die direct zonlicht tegenhoud, maar wel zorgt dat je woonkamer licht blijft. De perfecte keuze hier zijn glasgordijnen. Naast dat ze heel functioneel zijn voegen ze ook veel sfeer toe aan je woning! Wil je liever op ieder gewenst moment de zon helemaal blokkeren? Kies dan voor stijlvolle houten jaloezieen. Jij bedient de lamellen zelf waardoor je gemakkelijk met de lichtinval kunt spelen. Kortom, kies de juiste raamdecoratie waarbij er voldoende licht de ruimte binnenkomt en het felle zonlicht tegengehouden wordt.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.