Week van de oefentherapie

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust.

Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bijvoorbeeld reuma, Parkinson of astma kunnen problemen ontstaan met het bewegingsapparaat. Iemand is dan geneigd om minder te bewegen, terwijl blijven bewegen juist heel goed is!

De oefentherapeut maakt je bewust van jouw eigen fysieke mogelijkheden en coacht je bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van jouw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met dagelijkse activiteiten. Ervaar zelf wat oefentherapie voor jou kan betekenen!

Week van de Oefentherapie 2018

De Week van de Oefentherapie 2018 vindt plaats in week 40: 1 t/m 7 oktober 2018. Tijdens deze week organiseren oefentherapeuten door het hele land diverse activiteiten. Klik op het oranje tabblad rechtsboven voor een overzicht of klik hier. Facebook Kijk ook op de Facebook-pagina om te volgen wat er allemaal wordt georganiseerd!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.