Wat doet een littekencrème?

Iedereen heeft wel een of meerdere littekens, dat hoort natuurlijk een beetje bij het leven.

Maar soms zit een litteken op een opvallende plaats, of is het vrij groot, waardoor je zou willen dat je het minder goed kon zien. Niet alleen volwassenen lopen hier tegenaan, ook bij kinderen kunnen littekens vervelend zijn. Je wilt voorkomen dat ze hier hun hele leven last van gaan krijgen. Hier kun je iets aan doen met littekencrème kind.

Kun je littekens verminderen?

Je huid is een orgaan dat zichzelf op bepaalde momenten opnieuw herstelt. Dat is natuurlijk bijzonder en ook erg prettig als je een wondje hebt opgelopen. Door het natuurlijke proces kan het wondje genezen en ziet je er vaak na een tijdje weinig meer van. Zeker als je nog een jonge huid hebt, zoals kinderen hebben, dan is de kans op een blijvend litteken minder groot dan bij volwassenen. Maar in bepaalde situaties is het ook mogelijk dat kinderen een litteken overhouden na een flinke valpartij, of in ergere gevallen, van een brandwond. Moet je dan direct littekencrème kind gebruiken? Dat kan, maar je kunt nog meer doen.

  • Niet aan de wond komen. Dat is voor kinderen vaak niet gemakkelijk. Zeker jonge kinderen kunnen vaak niet van de wond afblijven. En toch is dat belangrijk. Niet alleen omdat er anders vuil bij kan komen, maar ook omdat de wond niet rustig kan genezen. Met als gevolg kans op een groter litteken;
  • Masseren. Om de bloedsomloop te stimuleren en dus het genezingsproces te bevorderen, is het raadzaam om rond de plek van de wond, zachtjes te masseren;
  • Vermijd direct zonlicht. Ook dit is vaak lastig voor kinderen, vooral als ze graag de hele dag buitenspelen. Direct zonlicht kan het herstel van de huid beïnvloeden, dus ook daar moet je rekening mee houden;
  • Gezond eten. Ook dit is een oplossing die voor jonge kinderen soms niet eenvoudig is. Veel kinderen houden niet van groenten als spinazie, laat staan dat ze granaatappels willen eten of groene thee willen drinken. En toch is het belangrijk dat ze genoeg antioxidanten uit hun voeding halen voor een voorspoedig herstel van de huid.

De oplossing is littekencrème kind

Gelukkig is er ook nog een oplossing in de vorm van littekencrème kind. Deze crème, die bestaat uit een siliconen laag, beschermt de huid tegen de invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld het vuil aan kindervingers. Tegelijk heeft de littekencrème kind een herstellende werking. Het bevat onder andere honing, Hyaluronzuur en een prebiotische vezel. Door de jarenlange ervaring van specialisten in het Beverwijks Brandwondencentrum is met deze littekencrème kind een product ontwikkeld die zorgt voor optimaal herstel van de huid. Of je kind nu een wond heeft na een ongelukje op straat, of ernstige brandwonden, deze littekencrème kind is geschikt voor iedere situatie. Het houdt de huid soepel en maakt het litteken zachter en minder zichtbaar. Maar ook met deze crème blijven de andere genoemde voorzorgsmaatregelen nog van toepassing en moet je de wond nog zoveel mogelijk uit de zon houden. Zelfs als je littekencrème kind gebruikt, is respectvol omgaan met je huid, nog net zo belangrijk.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.