Voeding en beweging bij de Food and Fit coach

Voeding en beweging bij de Food and Fit coach “Goed eten en bewegen, daar heb je een leven lang plezier van” Kunt u het nog volgen? Diëten, superfoods, nieuwe inzichten over voeding en allerlei meningen buitelen over elkaar heen. Wat is feit, wat is fabel? Hoe ga je om met verleidingen? Mag je alles eten? Waarom moet je ontbijten? Vind de weg maar eens in de wereld van voeding.

En hoe beschermen we onze kinderen tegen die beruchte verborgen verleiders? Wie op jonge leeftijd goed eet en voldoende beweegt, heeft daar een leven lang plezier van. En wie de kinderen bereikt, bereikt iedereen. Food and Fit Coach Brenda Calf vertelt kinderen daarom over beide aspecten van een gezond en fijn leven: voeding én beweging. Deze leerzame en leuke voorlichtingen worden op maat gemaakt voor scholen: van de basisschool tot de HBO maakt Brenda Calf de kinderen en jongeren zo wegwijs in deze belangrijke materie. Ze leren feiten van fabels scheiden, ze leren hoe ze met verleidingen moeten omgaan, hoe ze verstandig kunnen bewegen… alles aangeboden op hun niveau en voor hun leeftijd. Hoe gezond je ook eet, het lichaam kan niet zonder beweging. Als je niet of te weinig beweegt wordt het lichaam lui en steeds minder fit. De kans op allerlei welvaartsziekten zoals hartkwalen en diabetes neemt dan toe. Alleen voorlichting over beweging is niet genoeg: bewegen moet je dóen! Brenda Calf heeft in 2012 het beweegprogramma Fitmix voor Kids opgezet. Kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs sporten in aparte groepen op verschillende locaties, zoals MAX Sports & Wellness, Bounz of in de buitenlucht. Fitmix is zeer gevarieerd: zo gaan de kinderen bijvoorbeeld boksen, fitnessen en trampoline springen. Ieder kind traint op zijn of haar niveau, en dat maakt Fitmix voor Kids heel toegankelijk. Dit vinden de kinderen en hun ouders zeer prettig. Fitmix voor Kids sluit ook goed aan op een trainingsperiode bij een fysiotherapeut. In overleg met de therapeut worden de oefeningen van Fitmix voor Kids dan afgestemd op het kind. Sinds kort is Fitmix voor Kids ook aangesloten bij het Jeugd Sport Fonds. Bij dit fonds kunnen gezinnen met een minimaal inkomen een financiële bijdrage aanvragen om hun kind(eren) te laten sporten. Fitmix voor Kids en het Jeugd Sport Fonds zorgen zo voor mogelijkheden voor alle kinderen om verantwoord te bewegen. Met gezonde groet, Brenda Calf Meer informatie over Fitmix voor Kids is te vinden op www.foodandfitcoach.nl Voor meer informatie of een afspraak over de Food and Fit-voorlichtingen voor het onderwijs kunt u bellen met: 06 111 64 932. Voor meer informatie over het Jeugd Sport Fonds: www.jeugdsportfonds.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.