Vissen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid

Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland vissen wel eens. Er moet dus ergens wel een reden zijn waarom zoveel mensen dat doen.

En er is één ding wat ik nooit zou willen missen: vissen! Is het de gezelligheid? Of juist de rust? Lees hier een aantal redenen waarom vissen aan te raden is.

Vissen is een spannende én ontspannende sport. En sporten is gezond. Buiten zijn en buiten bewegen is een gezonde manier van leven. Het spannende is natuurlijk of je iets vangt. Het ontspannende is dat het je een weldadige rust geeft. Heerlijk ontspannen buiten aan de rand van het water of in je bootje op het water zitten. De fishfinder aan en hengeltje uit. 

Sportvissen

Sportvissen is een gezonde buitensport en zou door meer mensen beoefend moeten worden. Buiten sporten en bewegen is hartstikke leuk en nog gezond ook! Wat wil je nog meer? Door regelmatig er op uit te trekken, de natuur in te gaan of te gaan vissen, kun je allerlei gezondheidsklachten voorkomen. Je kunt dit buiten zijn heerlijk combineren met lekker vissen. Als je op je boot een visvinder, een fishfinder hebt geïnstalleerd, wordt het nog leuker.

Online

We zeiden het al: vissen is zowel spannend als ontspannend. Die ontspanning is net zo belangrijk als het in de buitenlucht bewegen. We hebben het allemaal heel erg druk. We moeten zoveel. We moeten werken, boodschappen doen, de kinderen naar en van school brengen en halen, de huur of de hypotheek betalen, de vuilnis buiten zetten, het huis schoonhouden, de stoep vegen en de tuin onderhouden. Hoe fijn is het dan om heerlijk te kunnen ontspannen aan de waterkant. Te genieten van de rust en de drukte in je hoofd even weg te laten stromen. Breng je lichaam en je geest weer helemaal tot rust. Vissen is zo een rustige bezigheid. Ga daarom lekker genieten op het water. Je boot ligt al te wachten. Bestel een fishfinder online en ga naar je boot. Gooi je hengel uit en ervaar die rust. De natuur is mooi en die helpt je ook met het tot rust komen. De geluiden van stromend en kabbelend water en fluitende vogels kunnen je momenten van geluk brengen. Om al die redenen is vissen leuk. Geniet!

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.