Vergeetachtig? Gebruik deze handige tips!

Merk je aan jezelf dat je soms vergeetachtig bent, dan kan dit veel problemen veroorzaken. Natuurlijk ligt het eraan hoeveel je vergeet, is dit soms een afspraak, of vergeet je waar je voorwerpen neerlegt? Gelukkig zijn er een aantal dingen welke je kunt doen om makkelijker met

thuisarts.nl/vergeetachtigheid" target="_blank" rel="noopener">vergeetachtigheid om te gaan. Met onderstaande tips heeft vergeetachtigheid een kleiner effect op je leven, al zal het wel inzet vragen om deze tips uit te voeren. Welke tips voor jou relevant zijn zal er ook vanaf hangen hoe vergeetachtig je bent.

Routine is belangrijk

Ben je vergeetachtig, dan is het belangrijk om routine in je leven te creëren. Door elke dag vaste handelingen te doen, wordt het makkelijk om deze niet te vergeten. Je kunt in je agenda ook belangrijke dingen opschrijven welke je moet onthouden.

Gebruik een agenda

Een agenda is belangrijk om al je afspraken te kunnen onthouden. Schrijf afspraken meteen in je agenda zodra je ze maakt, zodat je ze ook niet kan vergeten. Daarnaast is het handig om de agenda op een duidelijke plek in huis te leggen, waar je vaak langs loopt. Dit zorgt ervoor dat je eerder in de agenda kijkt dan wanneer deze ergens in een lade ligt.

Bewaar spullen op een vaste plek

Door je spullen op een vaste plek te bewaren, zul je ook minder snel vergeten waar je spullen hebt gelaten. Denk hierbij aan je telefoon, een afstandsbediening of fietssleutels. Als iets eenmaal in je routine zit, weet je vaak wel waar je moet zoeken om het voorwerp te vinden. In het begin kan het lastig zijn als je voor een voorwerp een opbergplek hebt bedacht, omdat je hier iedere keer aan moet denken als je het voorwerp opbergt. Als je dan eenmaal zover bent dat het in je routine zit om het voorwerp hier neer te leggen, ben je er minder mee bezig en zal het vanzelf gaan.

Schrijf elke dag de belangrijkste punten op

Naast een agenda is het slim om elke dag de belangrijkste dingen op te schrijven. Je kunt bijvoorbeeld voor je naar bed gaat elke dag een momentje nemen om dit te doen. Leg een schrift en pen naast je bed zodat je het laagdrempelig maakt en het niet vergeet. Ben je erg vergeetachtig, waardoor je misschien in de avond de belangrijke dingen al bent vergeten, dan kun je ook altijd een kleine schriftje bij je hebben om belangrijke dingen meteen op te schrijven. In het begin zal dit wennen zijn omdat je jezelf moet aanleren altijd dingen in het schriftje te schrijven. Opschrijven is één ding, maar vergeet ook niet om regelmatig het schrift te openen om te kijken welke belangrijke dingen je moest onthouden.

Raak je sleutels nooit meer kwijt

Er zijn weinig voorwerpen welke mensen zo vaak kwijtraken als sleutels. Wie is er ten slotte nooit zijn sleutels kwijt geraakt? Zeker als je vergeetachtig bent is het vaak lastig om sleutels te vinden. Net zoals bij andere voorwerpen moet je dus een vaste opbergplek hebben. Een sleutelkluis zorgt ervoor dat je de sleutel makkelijk op kunt hangen, zodat je niet vergeet waar je deze gelaten hebt. In de meeste sleutelkluizen kun je meerdere sleutels kwijt, en soms zit er nog een extra slot op om te voorkomen dat de sleutels worden gestolen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.