Verbeter je gehoor met een goed gehoorapparaat

Steeds meer mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken, het gehoor wordt minder en ze krijgen het advies om een gehoorapparaat te dragen. Sommige mensen schamen zich, maar je hebt ook hoortoestellen die niet zichtbaar zijn.

Er zijn dus opties genoeg zodat je weer kunt zorgen dat je optimaal kunt horen. Het is altijd goed om meer te weten te komen over hoortoestellen en de batterijen. Je hebt namelijk verschillende kleuren/maten en het is toch wel van belang dat jij de juiste hebt gekozen. Het gaat toch om je gehoor en het is prettig om gesprekken goed te kunnen volgen zodat jij het beste kunt halen uit de gesprekken met anderen! Wij leggen je graag uit wat de opties zijn en dan kun je beter je keuze maken als je batterijen nodig hebt!

Hoortoestel batterijen kiezen

Het is namelijk zo dat de hoortoestellen batterijen maar een bepaalde levensduur hebben. Deze hangt weer af van hoe intensief een hoortoestel wordt gebruikt. Qua batterijen wordt dat aangeduid in kleuren. Als je maat 13 gebruikt dat is de oranje kleur, gemiddeld 14 uur per dag, dan gaat de batterij 10-14 dagen mee. Maar het kan ook zijn dat je extra accessoires gebruikt die nog meer stroom vragen en dan zal je ook korter met een batterij kunnen doen.

Welke batterij heb je nodig voor je gehoorapparaat?

Het is van groot belang om te weten welke batterij je nodig hebt voor je hoortoestel. Daar kun je dan ook vast en zeker wel wat advies voor gebruiken. In totaal zijn er 4 keuzes mogelijk: • Hoortoestel batterijen 10 Geel • Hoortoestel batterijen 13 Oranje • Hoortoestel Batterijen 312 Bruin • Hoortoestel batterijen 675 Blauw Om na te gaan welke batterijen je nu hebt kun je het beste op de achterkant kijken en dan zie je welke batterijen je moet bestellen. Let goed op de originele batterijen en hoelang dat zij meegaan. Houd dat een tijdje in de gaten zodat je ook weet wanneer het weer tijd is om nieuwe batterijen te bestellen. Het is voor jezelf ook prettig om altijd reserve batterijen in huis te hebben, zodat je nooit mis pakt en altijd je gehoorapparaat optimaal kunt gebruiken.

Durf advies te vragen over je gehoor

Het is geen schande om advies in te winnen als je problemen hebt met je gehoor. Het kan met de leeftijd te maken hebben, maar er kan ook sprake zijn van een bepaalde aandoening. Om te zorgen dat je gehoor niet verder beschadigd kun je maar beter op tijd aan de bel trekken en actie ondernemen. Met een gehoorapparaat kunnen veel problemen worden opgelost en je bent er snel aan gewend. Daarnaast heb je tegenwoordig ook hoortoestellen die niet eens zichtbaar zijn!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.