Verbeter je gezondheid met je intuïtie

Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan goede voeding, regelmatig sporten, ontspanning en volop energie. Allemaal waar.

Toch is het plaatje niet compleet. Er is er meer nodig om echt succesvol gezond te zijn en blijven. Echte gezondheid ontstaat van binnenuit. Hoe jij denkt, hoe je met emoties omgaat en hoe jij over jezelf praat, vertelt je ook veel over je gezondheid. Want wist je dat jouw cellen in je lichaam letterlijk reageren op datgene wat je denkt, voelt en zegt? Door je manier van denken en voelen te verbeteren kun je jouw gezondheid dus een enorme boost geven! Waarom lukt het niet altijd je gezondheid te verbeteren? Ken je dat gevoel als je een periode ongezond hebt geleefd en je teveel hebt laten gaan? Je voelt je lusteloos en slecht over jezelf. Kortom, tijd voor verandering! Vanaf morgen begint je nieuwe leven. Geen suikers meer, alleen maar groenten en fruit en drie keer in de week naar de sportschool. Over drie maanden zit je super strak in je vel. Doutzen Kroes eat your heart out. Nog geen twee weken later kom je tot de schrijnende conclusie dat je maar 1 keer naar de sportschool bent geweest, ’s avonds met een reep chocolade voor de TV hangt en ben je zwaar teleurgesteld in jezelf. Het goede nieuws is dat dit niets te maken heeft met een gebrek aan wilskracht! Het probleem is dat je de oplossing op de verkeerde plek zoekt. In het veranderen van gedrag, zonder dat je nagaat hoe het met jezelf is gesteld. Elke succesvolle verandering begint van binnenuit. Want het is een bijna onmogelijke opgave gezond te leven als je een ongezonde mindset hebt. Je gedachtes zitten dan niet op dezelfde golflengte met het doel wat je wil bereiken. Alles is met elkaar verbonden Als mens besta je uit meer dan je lichaam en je geest. Je bestaat uit energie, trilling. Zo zijn je gedachtes, emoties en woorden ook rechtstreeks verbonden met je lijf en de mensen om je heen. Negatieve gedachtes beïnvloeden daarmee je gedrag en ook je gezondheid. Je kunt niet positief leven als je gedachtes en emoties grotendeels negatief zijn. Als je gedachtes en emoties nog op een andere golflengte zitten dan hetgene wat je wil bereiken, bestaat er een grote kans dat je poging faalt of dat je jezelf onbewust saboteert.  Tips om vanuit je intuïtie te werken aan je gezondheid Je kunt jouw intuïtie ook inzetten om je gezondheid te verbeteren. Een paar tips:
  • Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Stel jezelf de vraag: Wat wil je verbeteren in je gezondheid? Werk met het eerste antwoord wat in je opkomt en ga er vooral niet langer over nadenken. Je eerste ingeving is je intuïtie.
  • Stel jezelf dan de vraag waarom je dit wil. Maak een voorstelling van jezelf nadat je dit doel hebt bereikt. Als je wil bruisen van de energie bijvoorbeeld, wat betekent dit dan voor jou? Wat zie je jezelf doen, hoe zie jij er zelf uit, hoe reageert jouw omgeving op je, waar ben je? Hoe completer je dit beeld kan maken, hoe duidelijker je beeld krijgt op de redenen waarom je jouw doel wil bereiken.
  • Veel voornemens beginnen omdat je op dit moment niet tevreden bent. Dan start je vanuit een negatieve trigger. Het heeft als gevolg dat je inzoomt op het probleem. Richt je zoveel mogelijk op het doel en het bijbehorende gedrag en minder op het hier en nu.
  • Je kunt affirmaties maken, dat zijn positieve boodschappen waarmee je jezelf bevestigt en het helpt je te focussen op je doel. Houd het wel eerlijk. Als je een affirmatie maakt en zegt: ik ben krachtig en je voelt dat je het niet gelooft dan heeft dat geen zin. Maak er dan één die zegt: ‘ik voel me elke dag sterker’. Dat is iets wat je wel kunt geloven. Sluit je ogen en zeg de affirmatie hardop en voel je vooral goed op het moment dat je dat doet, dan werkt de affirmatie beter.
  • Start met je gezondere leven en geef jezelf de ruimte om ‘fouten’ te maken. Een langdurige gewoonte is niet zomaar doorbroken. Zet kleine stappen, zodat je het tempo van verandering zelf ook aan kan. Je lichaam en geest hebben ook tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. En onthoud dat elke stap je dichter bij je doel brengt.
Wil je hulp bij het werken aan een positieve mindset, neem dan contact op met Maria van den Heuvel 06 50 52 52 34 of kijk op www.methode-eigen.nl    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.