Vaak boodschappen doen is gezond!

Vaak boodschappen doen is gezond! Vaker naar de supermarkt gaan is gezonder dan alle boodschappen voor de hele week tegelijk halen. Niet zozeer omdat we door vaker te gaan meer in beweging komen, maar omdat ons koopgedrag erdoor verandert.

Wie meerdere keren per week naar de supermarkt gaat koopt meer gezonde dingen dan iemand die een heleboel boodschappen voor een wat langere periode tegelijk inslaat. Dat is gebleken uit Australisch onderzoek, dat uitgevoerd werd in opdracht van de brancheorganisatie van groente- en fruittelers. Net als in Nederland halen steeds meer mensen in Australië meerdere keren per week boodschappen in huis. Ze slaan daarbij vanzelf meer groente en fruit in dan voorheen, zo is gebleken. Ongeveer tachtig procent van alle Australiërs doet meer dan één keer per week boodschappen, tweederde gaat meer dan twee keer per week naar de supermarkt. Elk extra bezoek per week levert gemiddeld 3,8 extra porties groente en fruit op in vergelijking met de mensen die slechts één keer per week boodschappen doen. Een goede zaak dus. Met de steeds ruimere openingstijden van supermarkten is het ook in ons land steeds eenvoudiger om even snel wat verse spullen in huis te halen. De supermarkt is als het ware een soort verlengstuk van onze koelkast geworden. We houden van gemak, maar we willen wel graag zelf alles bereiden. Dat verklaart ook de opkomst van de zogenoemde versboxen, zoals in Australië als bij ons. Een versbox bevat doorgaans alle benodigdheden voor een aantal gezonde maaltijden, inclusief de bijbehorende recepten. De initiatiefnemers van dergelijke diensten hebben handig ingespeeld op de behoefte naar gezonde producten die tegelijkertijd gemakkelijk zijn. Ze zien hun omzet stijgen, terwijl de mensen er in het algemeen steeds een stukje gezonder door gaan leven. Een win/winsituatie dus. Ook supermarkten spelen steeds meer in op de gezonde trends, bijvoorbeeld door kleine porties worteltjes of kleine komkommertjes als gezonde snacks te verkopen. Door slim boodschappen te doen bespaar je veel geld. Kijk voor tips op http://www.zobespaarjegeld.nl/huishouden/besparingstips-goedkoop-boodschappen-doen.html.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.