Tien jaar succes met De hormoonfactor!

De hormoonfactor- update. Het geheim van een ideaal gewicht...

Wist je dat hormonen bepalen of je aankomt of afvalt? En dat als je op een streng dieet gaat om af te vallen terwijl je hormonen uit balans zijn, je gezondheid in gevaar kan komen? Sinds precies tien jaar geleden het boek ‘De hormoonfactor’ verscheen, hebben nieuwe wetenschappelijke inzichten de rol van hormonen bij gezondheid en overgewicht alleen maar verder bevestigd. Zo is steeds duidelijker geworden hoe hormonen de eetlust reguleren en de vetverbranding sturen. Studie na studie geeft aan: wie blijvend een ideaal gewicht wil bereiken, moet eerst de hormonen terug in evenwicht brengen.

Je hebt toch wel eens van De hormoonfactor gehoord?

- Het ‘dieet' waarover Albert Verlinde in 2009 bij RTL Boulevard vol lof vertelde maar dat door het Voedingscentrum werd afgeserveerd als een ‘hype’.. 
- Het ‘leefstijlconcept’ dat als eerste in de Benelux vertelde dat je jouw hormonen kunt beïnvloeden met leefstijl, maar dat door veel specialisten als onzin werd beschouwd..
- De ‘afvalmethode’ waarbij het belang van hormonen op de kaart werd gezet maar die door de calorie tellende gewichtsconsulenten en diëtisten naar fabeltjesland werd verwezen.. 

Nou, die Hormoonfactor bestaat 1 november 2019 inmiddels tien jaar

In die tijd is het geen hype gebleken, geeft het Voedingscentrum voortschrijdende inzichten toe, neemt de medische wereld complementaire voedings- en leefstijlaanpassing steeds serieuzer, volgen artsen, gewichtsconsulenten en diëtisten opleidingen over hormonen in relatie tot leefstijl en gewichtsbeheersing, ondersteunt de wetenschap het hormonale denken steeds meer, waaien er mooie ontwikkelingen uit de Amerikaanse anti-aging scene over én durven ook mannen steeds meer te praten over hun hormonale klachten!  

De hormoonfactor beleefde onlangs de zeventiende druk en het onderwerp ‘hormonen en gewichtsbeheersing’ is hotter dan ooit. Na tien jaar is het basisboek De hormoonfactor opgefrist en geupdate als vernieuwde uitgave verkrijgbaar.

De auteur; Ir. Ralph Moorman (1976) studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University en specialiseerde zich in de link tussen voeding (en dus levensmiddelen) en het hormoonstelsel. 

Titel De hormoonfactor- update (https://www.dehormoonfactor.nl)
Ondertitel Het geheim van een ideaal gewicht
Omvang 135 pagina’s, kleur, met foto’s.
Formaat 20,5 x 15 x 1,3 cm staand
Auteur Ralph Moorman
ISBN 9789079142224
Uitgeverij CocoBooks
Winkelprijs € 21,00
Verkrijgbaar via bol.com

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.