Uw gezicht als gezondheidsmonitor

Ons lichaam zit vernuftig in elkaar. Het heeft zijn eigen alarmsysteem.

Als er iets niet goed gaat in ons lichaam en organen onder druk komen te staan of er een stoornis is in de stofwisselingsprocessen, dan wordt dit zichtbaar in ons gezicht. We noemen dit de reflexzones. We vergelijken dit met de lampjes in de auto. Die gaan branden als het oliepeil te laag is of een andere storing. U weet dat het verstandig is om dan naar de garage te gaan om er naar te laten kijken. Zo is het dus ook met ons lichaam. Zodra we ergens een verdikking of verkleuring zien of zich lijnen of weefselveranderingen gaan vertonen betekent het dat er bepaalde organen onder druk staan. Dit noemen we ziekteleer en met een mooi woord patho-physiognomie, onderdeel van de karakterkunde. Als eerste waarschuwing zien we een rode verkleuring of verdikking.

Negeren we dit dan kan de verkleuring donkerder worden naar zelfs blauw of paars en dan wordt het echt tijd om actie te ondernemen. Een prachtig systeem dat preventief kan werken mits je er attent op bent. Het onder druk staan van een orgaan kan ook veroorzaakt worden waar het symbolisch voor staat. We kennen allemaal wel de uitdrukkingen ‘Je gal spuwen’ of ‘Iets op je lever hebben’. In de vele analyses die we hebben gedaan was het heel herkenbaar voor mensen. De verdikking geeft dan aan dat er veel onuitgesproken zaken zijn. Het is dus verstandig om eventuele boosheid of frustratie te uiten, anders kan dit uiteindelijk zijn uitwerking gaan hebben op het orgaan. Als we dit niet doen zal er een verkleuring of verdikking op die bewuste plek ontstaan. Als we geopereerd zijn aan een orgaan dan kan dit in ons gezicht op die plek een litteken, verkleuring of weefselverandering laten zien, zoals bij het verwijderen van de prostaat. Het geestelijke en lichamelijke aspect zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij kunnen iedereen leren waar deze reflexzones in het gezicht zitten, maar hebben geen medische achtergrond. Advies geven op dat vlak laten we aan specialisten over zoals huisarts, natuurarts, specialist of voedingsdeskundigen. www.yourheadmatters.com.  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.