Terug in balans met Mesologie

Terug in balans met Mesologie Bijna niemand ontkomt eraan: de dagelijkse hectiek, de druk om te presteren, gebrek aan tijd en energie… Ons lichaam kan er flink van uit balans raken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld buikpijn, migraine en huidproblemen.

Vaak keren deze klachten terug en hebben we geen idee waar ze precies vandaan komen, laat staan wat er aan te doen is. Mesologie kan uitkomst bieden! Wat is Mesologie? Mesologie is een geneeswijze waarbij reguliere, westerse medische kennis gecombineerd wordt met kennis uit traditionele geneeswijzen, zoals de Ayurveda, Homeopathie en Traditionele Chinese Geneeskunde. Het doel van Mesologie is het opsporen en tegengaan van vaak chronische, meestal onverklaarbare klachten, door te kijken naar verstoringen (dysfuncties) in het hele lichaam. Omdat het hierbij verder gaat dan symptoombestrijding, worden alle aspecten van een persoon meegenomen. De mesoloog stelt aan de hand van het onderzoek een op maat gemaakt gezondheidsplan op om het lichaam terug in balans te brengen. Elk mens en elke klacht is uniek, en dit vereist een unieke behandeling. NVVM De Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) is een beroepsorganisatie voor gediplomeerde mesologen. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van Mesologie in Nederland. Een bezoek aan de mesoloog De mesoloog gebruikt verschillende laagdrempelige onderzoeksmethoden om inzicht te krijgen in het totale functioneren van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn pols- en tongonderzoek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde, Ayurveda en Electro Fysiologische Diagnostiek. Ook brengt de mesoloog het voedingspatroon, de vitaminen-, mineralen- en enzymniveaus en de hormoonhuishouding in kaart. De combinatie van deze onderzoeksmethoden brengt de oorzaken van de klacht(en) aan het licht, waarna de mesoloog een persoonlijk en effectief gezondheidsplan opstelt met een advies op het gebied van leefstijl, voeding en het gebruik van natuurlijke middelen. Terug in balans met mesologie Iedereen, van jong tot oud, kan terecht bij de mesoloog. Mesologie kan bij bijna elke klacht uitkomst bieden, zolang deze niet acuut is. Voorbeelden van klachten waarvoor men naar de mesoloog stapt zijn maag- en buikklachten, vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn, hormonale klachten, allergieën, eczeem, depressies, gewrichtsklachten en stress gerelateerde klachten. www.mesologie.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.