Stuur je mind op vakantie

Stuur je mind op vakantie Voor de meesten van ons is het zomervakantie of bijna. De ideale tijd om te ontspannen en tot rust te komen.

De omschakeling van werk naar vakantie is voor veel mensen lastig. Hun hoofd zit nog vol met de afronding van het werk en raakt vol van al het regelwerk rondom de voorbereidingen voor de vakantie. Hoe zorg je voor een vakantiegevoel nog voordat je op je vakantiebestemming bent? Enkele tips om je mind leeg te maken. 1. Verleg je focus Het is niet altijd eenvoudig je gedachten stop te zetten om zo je hoofd leeg te maken. Wat beter werkt is je focus te verleggen. Een ander punt van aandacht dus. Richt je op het waarnemen van de energie die door je handen stroomt. Sluit je ogen, richt je met jouw aandacht op je handen en voel gewoon. De een voelt een tinteling, de ander neemt warmte waar in zijn of haar handen. Vrijwel ieder mens is in staat de subtiele energie die in je handen stroomt waar te nemen. En het mooie is dat gedachten als vanzelf verdwijnen zodra jij je aandacht op je lijf richt. Je kunt het voelen uitbreiden naar je hele lijf. Het werkt ontspannend en vitaliserend.
  • Start je dag met jouw ochtendritueel
  • De valkuil bestaat dat je jouw vrije tijd net zo indeelt als een werkdag en meteen in het doen schiet. Zo blijft je hoofd ook in de doe modus en blijf je gevangen in gedachtes over wat je moet doen of had moeten doen. Dat geeft onrust. Wil je jouw hoofd leegmaken? Begin de dag anders dan normaal. Een ochtendritueel is een goede manier. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Het doel is tijd voor jezelf vrij te maken en zo te ontspannen. Zet de wekker bijvoorbeeld een dagje uit, blijf wat langer liggen in bed en concentreer je op je ademhaling, mediteer, maak een lekkere smoothie, ga wandelen of neem een lekker bad. Gun jezelf een ontspannen begin van de dag. 3. Begin je vakantie thuis Natuurlijk moet je nog van alles regelen voorafgaand aan je vakantie. Maar je vakantie begint vandaag. Zorg dat je datgene doet wat jou een vakantiegevoel geeft. Zo ga je ontspannen op vakantie. Dat zorgt ervoor dat je niet nog enkele dagen op vakantie nodig hebt om dat opgejaagde gevoel achter je te laten en om te schakelen naar de vakantiemodus. Stel jezelf de vraag wat er op vakantie voor zorgt dat jij je ontspannen voelt? Is dat opstaan zonder wekker, ’s middags een wijntje drinken op het terras, of een strandwandeling? En ga lekker buiten de deur lunchen vandaag. Het geeft je een vakantiegevoel terwijl je thuis bent. Je vergeet de tijd en haalt je hoofd uit de doe-stand. Je raakt al ontspannen voordat je weg bent. En ook die regelzaken kun je in een ontspannen toestand doen, maak er gewoon iets leuks van. Kies ervoor met een ontspannen gevoel op vakantie te gaan. 4. Bepaal wat echt moet Moet je nog veel regelen voordat je op vakantie kunt? Begin dan met het maken van een goede lijst waarop je elke taak noteert. Het noteren van de taak zorgt ervoor dat je de gedachte aan de taak kunt loslaten en dat brengt al rust. Spreek met jezelf af hoeveel tijd je maximaal per dag aan de voorbereidingen wil besteden en hoeveel tijd je wil besteden aan ontspanning. Houd je hier ook aan, zorg ervoor dat ontspanning geen sluitpost wordt in je planning. Kijk kritisch naar je taken. Is alles wat je hebt opgeschreven noodzakelijk of vind je van jezelf dat het MOET gebeuren? Je mag best af en toe de teugels laten vieren. Jouw ontspanning is minstens zo belangrijk. Kortom: durf sommige taken los te laten die niet echt nodig zijn. Zo zorg je ervoor dat je met een opgeruimd gevoel op vakantie kunt. Wil jij leren hoe je kunt ontspannen? Kijk op www.methode-eigen.nl    

    Wij waarderen je privacy.

    Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.