Stress verminderen met behulp van orgasmes

Zijn orgasmes dan goed voor je gezondheid? Het antwoord op deze vraag is ja, dit artikel zet alle gezondheidsvoordelen van het krijgen van orgasmes op een rij.

Seks, orgasmes en sexspeeltjes zijn onderwerpen waar nog steeds af en toe een taboe op rust. En dat is jammer, want seks en orgasmes kunnen juist ontzettend fijn en gezond zijn. Zijn orgasmes dan goed voor je gezondheid? Het antwoord op deze vraag is ja, en dit artikel zet alle gezondheidsvoordelen van het krijgen van orgasmes op een rij. 

Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van orgasmes

Regelmatig tussen de lakens kruipen doet bijna ieder persoon goed. Tijdens de seks gebeurt er al van alles in je lichaam en zorgen de vrijkomende feelgoodstofjes en hormonen voor een mentale boost. Je zelfvertrouwen, humeur en lichaamsbeeld worden op een leuke manier verbeterd en opgekrikt, terwijl je meer ontspanning en verbinding met je lichaam en partner voelt. Toch brengen orgasmes nog meer verbazingwekkende gezondheidsvoordelen met zich mee. Verschillende onderzoeken laten zien dat het regelmatig hebben van orgasmes, de gezondheid van vrouwen verbeteren. De volgende voordelen van orgasmes worden genoemd:

  • Boosten het immuunsysteem
  • Verhogen de pijngrens, waardoor climaxen in feite als natuurlijke pijnstillers werken
  • Laten het bloed beter en sneller stromen. Je vrouwelijke delen van anderen hebben hier ook profijt van, want het boeltje blijft fris én soepel.
  • Hormonen, zoals endorfine komen vrij. Na afloop van een fijne sekspartij val je sneller in goede slaap dankzij dit hormoon
  • Ontladen van stress en spanningen. Stresslevels verlagen, spieren ontspannen en we kunnen er dankzij een hoogtepunt weer even tegenaan.

Orgasmes zijn goed voor je hart

De stresslevels liggen aanzienlijk lager na een flink potje bezweette seks en een climax. Het aangemaakte knuffelhormoon Oxytocine laat je bloeddruk dalen. Deze verlaging van de stress en bloeddruk zijn belangrijk voor een gezond hart. Indirect dragen dus alle bovenstaande gezondheidsvoordelen bij aan een sterk hart en een goede levenskwaliteit.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.