Shockwave therapie

Shockwave therapie biedt uitkomst bij langdurig bestaande pijnklachten waardoor er bijvoorbeeld beperkingen zijn in het dagelijks leven of wanneer sporten niet meer gaat. Een tennis- of golfelleboog, hielspoor, een pijnlijke achillespees, knie of schouder Voor veel mensen is het de dagelijkse praktijk, waarbij vaak blijkt dat de reguliere fysiotherapie de klachten niet kan verhelpen.

Zeker niet als er sprake is van kalkafzetting, schokgolftherapie oftewel SHOCKWAVE kan uitkomst bieden. Door enkele behandelingen met Shockwave kunnen deze vaak langdurige pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen kunnen na slechts enkele behandelingen van vijf minuten verdwijnen. In eerste instantie voert de fysiotherapeut een onderzoek uit, de uitkomst bepaalt of de patient in aanmerking komt voor behandeling met Shockwave therapie. Het pijn gebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald, Veelal helpt een Echo onderzoek bij het bepalen hiervan. Door onze samenwerking met collega’s van CARE WORX in Velsen Zuid kunnen wij de Echo diagnostiek en Shockwave therapie combineren.

de Shockwave behandeling

De pijnlijke plaats wordt afgetekend en vervolgens bewerkt met een behandelkop. Deze geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten, het zijn drukgolven van buitenaf die letterlijk als een Tsunami via de behandelkop worden toegepast. De Shockwave breekt de verkalkingen af en stimuleert de resorptie ervan, het stimuleert weefsel herstel en bestrijdt pijnklachten. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden. Na afloop wordt de behandelde lokatie met ijs gekoeld. Welke klachten worden behandeld? -     Verkalkingen in het algemeen -     Schouderklachten (onder andere met verkalkingen) -     Tenniselleboog (Epicondylitis lateralis) -     Golferselleboog (Epicondylitis medialis) -     Knieblessures   (Jumpersknee of Runnersknee) -     Hielspoor/Fasciitis plantaris -     Achillespees tendinose -     Scheenbeen klachten (shin splints) Vergoeding Wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent voor Fysiotherapie worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u meer lezen over persoonlijke ervaringen met Shockwave, kijk dan op www.movemens.nl www.fysiodriehuis.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.