Energetische therapie

Energetisch therapeuten hebben de overtuiging dat de mens, rondom het fysieke lichaam, omgeven wordt door een subtiel-energetisch veld (de aura).

Wat is energetische therapie?

De energetische therapie en geneeswijze werken in het algemeen vanuit een ander mensbeeld en instrumentarium dan andere sectoren van de gezondheidszorg. Energetisch therapeuten hebben de overtuiging dat de mens, rondom het fysieke lichaam, omgeven wordt door een subtiel-energetisch veld (de aura). Dit subtiel-energetisch veld zou een groeistructuur zijn die cellulaire processen dirigeert (via de chakra’s) vanaf een hoger energetisch niveau.

Het energiesysteem

Dit energiesysteem bevat structurele gegevens met informatie over het functioneren van het organisme en is voor energetisch therapeuten ervaarbaar en/of waarneembaar. Uitkomsten van experimenteel wetenschappelijk onderzoek ondersteunen die overtuiging. Onderzoek heeft tevens aangetoond dat een afwijkende ordening in het subtiel-energetisch veld uiteindelijk tot verstorende veranderingen op cellulair niveau van het fysieke lichaam kan voeren.

Energetische geneeswijze

Het wordt dan duidelijk dat de energetische geneeswijze zich kenmerkt door een geheel eigen methode van behandeling van patiënten. De meest voorkomende behandeling bestaat uit het bewerken en/of corrigeren (vaak d.m.v. de handen) van het subtiel-energetisch veld of het overdragen van 'helende' energie. Door tekorten in het energieveld aan te vullen en/of een te veel aan energie weg te nemen ontstaat er een toestand van evenwicht. Dit evenwicht leidt tot verbetering van de fysieke en psychische gezondheid van de mens.

Werkwijze

Als energetisch therapeut werken wij vanuit een holistische visie, wat inhoudt dat lichaam, geest en ziel een geheel vormen. Als er zich op een van deze gebieden een verstoring of blokkade bevindt, is deze ook waarneembaar in de andere gebieden. Voor de energetisch therapeut zijn deze verstoringen voelbaar en/of zichtbaar in het energieveld of aura dat iemand omgeeft. De aura is gekoppeld aan ons stoffelijk lichaam en weerspiegelt onze psychische en lichamelijke processen. Door in het energieveld verstoringen op te heffen of juist energie toe te voegen, kan de balans hersteld worden en het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd.

Praktijk en klachten

In de praktijk worden veel soorten aandoeningen, klachten en kwalen behandeld. De meest voorkomende aandoeningen zijn van (psycho)somatische, neurologische of orthopedische aard; zowel chronische als niet-chronische. Vaak blijkt dat de oorzaak van de klachten niet direct aanwijsbaar is. Zo kunnen fysieke klachten bijvoorbeeld hun oorsprong hebben in onverwerkte (jeugd-) ervaringen. Wij behandelen daarom niet alleen symptomen, maar zoeken ook naar de diepere oorzaak van de klacht. Dit betekent dat er naast het behandelen ook aandacht besteed wordt aan het verkrijgen van inzichten.

Rol Cliënt

De cliënt heeft hier ook een actieve rol in. Doordat hij/zij meer in contact gaat komen met de processen die zich in zijn of haar lichaam en geest afspelen, ontstaat er steeds meer bewustwording, waardoor uiteindelijk bepaalde belemmerende patronen doorbroken kunnen worden. Dit kan weer leiden naar nieuwe inzichten en/of ander gedragspatroon en leefwijze.

Therapie

Energetische Therapie kan bij sommige klachten als volwaardige therapie worden toegepast. Bij ernstige aandoeningen kan deze therapie naast een reguliere behandeling een ondersteunende of aanvullende werking hebben. Kijk voor meer informatie op www.enthera.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.