Aura en Chakra Healing

Aura- en chakratherapie is een behandelwijze die de harmonie tussen geest, gevoel en lichaam kan bevorderen.

Ons lichaam bestaat niet alleen uit vlees en bloed, maar ook uit energie. Het menselijk energieveld dat is opgebouwd uit verschillende lagen en het fysieke lichaam omringt en doordringt noemt men de aura. In deze aura bevinden zich 7 grote energiecentra, die chakra’s genoemd worden.

In een chakra is altijd een sterke concentratie van energie die zichtbaar is in de aura. Het woord "chakra" betekent wiel in het Sanskriet. De uitstraling is afhankelijk van de stemming en de ervaring die op dat moment aanwezig is. De aura is constant in beweging en heeft invloed op het lichaam, organen en gemoedstoestand.

Bij gebeurtenissen, in welke hoedanigheid dan ook verandert het energieveld en sommige gebeurtenissen kunnen leiden tot een blokkade, vaak eerst in het energieveld. Dit kan als het niet wordt opgelost zodanig veranderen dat het tastbaar wordt voor lichaam en geest, waardoor verscheidene soorten lichamelijke of emotionale klachten kunnen ontstaan. Blokkades kunnen van dus jezelf zijn maar soms draag je de trauma's van iemand anders bijv onverwerkte gebeurtenissen in je familie. Ook deze kunnen tijdens een healing opgelost worden waardoor de balans in het familie systeem hersteld wordt. 

Ieder chakra en iedere laag van onze aura heeft een kleur en een betekenis. Doordat ieder mens uniek is, is ook de energie heel individueel. Iedereen heeft bij de geboorte helende kracht meegekregen die altijd aanwezig blijft. Bij aura- en chakratherapie wordt deze helende kracht aangesproken. Men ervaart vaak een dieper bewustzijn van zichzelf. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten en gevoelens een plaats krijgen.

Energetische behandelwijze is een vorm van helen die tot doel heeft om het lichaam, geest en ziel in harmonie te brengen waardoor blokkades worden opgeheven en het lichaam zijn eigen helende krachten weer kan aanspreken.

Hierbij moet men denken aan:

 • Het laten doorstromen van de energiebanen die door het hele lichaam stromen.
 • Het reinigen van het energieveld om het lichaam heen.
 • Het behandelen van fysieke klachten.
 • Inzicht krijgen in je handelen, zodat je je eigen systeem van handelen en waarom men zo handelt kan erkennen.

  Het in disharmonie zijn van lichaam en geest kan lijden tot lichamelijke en of psychische klachten. In deze jachtige tijd waarin we nu leven, is ontspanning een onderschoven kindje geworden. Men neemt niet genoeg tijd meer om het lichaam tot rust te laten komen en het luisteren naar signalen van uw eigen lichaam, wordt ook maar weinig serieus genomen.

  Ook op psychisch gebied gaat men vaak te ver over de eigen grenzen. Zo kennen we tegenwoordig het Burn-out syndroom, M.E., Fibromyalgie enz. Door de emoties te onderdrukken krijgt men vaak op de lange duur last van emotionele en/of fysieke klachten. Veel voorkomende klachten zijn: nekpijn, hoofdpijn, depressies, etc.

  Vaak zie je dat veel klachten met elkaar verband houden en terug te leiden zijn naar een bepaalde gebeurtenis of gemoedstoestand.

  klik op deze link voor meer informatie over chakra's.

  VRAAG EEN HEALING AAN OF SCHRIJF REACTIE OP EEN HEALING:
  healing aanvraag/reactie