OERsterk Leven

De brug naar een OERsterk Leven De laatste jaren komt biologisch steeds meer in de aandacht. Een biologische leefstijl is hip en wordt weer de norm.

Dankzij veel informatiestromen wordt de biologische tijdsgeest aangewakkerd. We maken de brug van ‘bewerkt, kunstmatig en gewond’ naar ‘biologisch, eerlijk en gezond’. Voor een gezond en vitaal leven speelt naast voeding ook andere leefstijlfactoren mee. Denk aan voldoende bewegen, vermijden van lang stilzitten, voldoende ontspanning en slaap, voedende sociale contacten en een levensdoel. Voeding heeft een grote impact op onze gezondheid omdat we dagelijks moeten eten en drinken. We eten jaarlijks gemiddeld ruim tienmaal ons lichaamsgewicht. Kiezen we voor voeding of vulling? Voeding voor het brein Voeding is niet alleen maar brandstof en bouwstof, maar heeft belangrijke effecten onze hele stofwisseling. Voeding kan hormonen in balans brengen, maar ook uit balans brengen. Voeding kan onze frontale hersenschors van de juiste bouwstenen voorzien (waardoor we onze impulsen beter onder controle houden), maar ook deze verbindingen ook afbreken. Over het algemeen kun je zeggen dat natuurlijk voedsel ondersteunend op de hersenen werken en kunstmatig voedsel de hersenen negatief prikkelen. Voeding is dus een belangrijk ingrediënt voor wereldvrede, omdat voeding een nauw relatie heeft met ons gedrag: datgene wat we denken, zeggen en doen. Ethiek Persoonlijk ben ik altijd in missies en visies van producenten geïnteresseerd. Ik vind ethiek in de voedingsketen essentieel. Zoek eens uit waar de leveranciers van jouw voeding voor staan, wat hun missie is. Informatie vergroot het bewustzijn en opent de deur van biologisch denken, biologisch eten naar biologisch leven. Geluk Geluk en gezondheid hangen nauw met elkaar samen. Vitale voeding levert de bouwstenen om onze gelukshormonen optimaal aan te maken. Daarnaast leveren de vezels in biologisch groente en fruit onze darmbacteriën brandstof. Met onze voedingskeuze bepalen we de samenstelling van deze darmflora en deze bacteriën hebben een belangrijke uitwerking op onze gezondheid. De mens en bacterie als tandem. Het winkelwandje met boodschappen verandert zo in brandstof om je darmflora en jezelf te versterken. Biologisch voeding versterkt je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voeding is op deze manier een belangrijk preventief medicijn. Is je lijf je lief, werk dan preventief! www.oersterk.nu          

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.