Informatieavond Type 1 Diabetes

Op dinsdag 7 maart staat de auto-immuunziekte Type 1 Diabetes centraal tijdens een informatieavond van JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation). Diverse onderwerpen komen aan bod: onderzoek, sport, psychologie maar ook basisbeginselen van Type 1 Diabetes voor bijvoorbeeld grootouders of leerkrachten.

De informatieavond vindt plaats in het AFAS Stadion in Alkmaar en is toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met Type 1 Diabetes: mensen met de ziekte, ouders, partners, collega’s, zorgverleners et cetera. De avond start om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Behalve de verschillende sessies is er ook een uitgebreide informatiemarkt met diabeteshulpmiddelen, patiëntenverenigingen en andere diabetesgerelateerde partijen. Aanmelden voor deze avond kan via www.jdrf.nl/type1alkmaar

Over Type 1 Diabetes

In Nederland hebben circa 150.000 mensen T1D, waaronder 15.000 kinderen en jongvolwassenen. T1D is een auto-immuunziekte met levenslang ingrijpende gevolgen. Bij T1D maakt het lichaam onvoldoende insuline aan waardoor de bloedglucosespiegel niet meer wordt geregeld. Hierdoor ontstaat het risico op ernstige complicaties zoals hart-, oog en nieraandoeningen, zenuwbeschadigingen en beroertes. Mensen met T1D moeten constant, nauwlettend hun bloedglucosespiegel in de gaten houden en dagelijks meerdere malen insuline-injecties toedienen, of moeten 24/7 een insulinepomp aan het lichaam dragen.

Over JDRF

JDRF is wereldwijd de leidende organisatie als het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van Type 1 Diabetes (T1D). Sinds de oprichting in 1970 heeft JDRF ruim 1,9 miljard dollar aan T1D-onderzoek gefinancierd in 27 landen, waarvan meer dan 20 miljoen euro in Nederland. Hiermee heeft JDRF bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van deze ziekte. Vanaf eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Met de resultaten van vandaag draagt JDRF bij aan de hoop voor morgen. Een wereld zonder T1D.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.