Nationale (on)gezondheids test op tv

Ik keek, zweeg en dacht jammer weer die volksmisleiding in het voordeel van de grote fabrikanten en vraag me dan direct af of deze prof.dr.

Kok er belang bij heeft om hieraan mee te werken. Ook vraag ik me weleens af of de titels vergaard zijn door één keer een leuk proefschriftje te schrijven. Is zijn leerstoel ook betaald door Unilever, Proctor en Gamble, Kraft Food, of wie dan ook zodat er dan GEEN sprake kan zijn van onafhankelijke onderzoeken? Wat is internet toch een goed medium waar weinig verborgen blijft. Trouwens onder aan bijna elk wetenschappelijk artikel staat: MORE RESEARCH IS NEEDED dus dat is lekker makkelijk dan kan je er nooit op aan gesproken worden. Mijn eigen research laat keer op keer zien dat veel mensen erg veel belang hebben bij ons dodelijk hoge suikerverbruik. Waarom verteld deze dr. Prof. ons dat suiker past in een gezond eetpatroon, voor het gemak of uit eigen belang vergeet hij even dat we ongewild dagelijks al teveel suiker binnen krijgen. Zelf ook nog eens wat toevoegen lijkt mij een redelijk dom advies omdat we ongewild per dag al over de taks heen gaan. Kijk maar eens achter op een verpakking, suikerpercentage is verlaagd onder het mom light maar je krijgt er extra glucose en nog erger fructose bij. Oftewel drie soorten suiker, ik ben geen dr. Prof. maar kan wel bedenken dat iemand mij langzaam aan het vergiftigen is. En andere ‘gouden’ tip was dat het drinken van melk gezond is en goed voor de botten, helaas voor hem is het bekende ‘melk is goed voor elk’ achterhaald. Voor je botten is een beetje calcium van melk absoluut onvoldoende en hebben botten veel meer nodig dan calcium. Ook hebben veel mensen allerlei allergieën ontwikkeld door het drinken van o.a. melk, die klachten verdwenen nadat ze ermee gestopt waren. Heeft iemand zich weleens afgevraagd waarom er geen enkel zoogdier is in de natuur dat nog steeds ‘moedermelk’ drinkt als ze volwassen en volgroeit zijn behalve de mens? Is de natuur dan zo dom? Waarom gaan we niet massaal tot onze dood aan de borst en vallen we de koe ermee lastig? Je hele leven babymelk drinken klinkt eigenlijk ook vreemd en onlogisch en in die gedachten gang kunnen we eigenlijk net zo goed voortaan als volwassenen Olvarit babyvoeding potjes als lunch mee nemen. En dan nog de uitspraak van onze prof. dat drie eieren per week meer dan genoeg is, zelfs cardiologen zien inmiddels in dat biologische eieren juist zeer gezond zijn ook voor dagelijkse consumptie en niet de veroorzaker zijn van cholesterol (voor zover dat ongezond zou zijn want de oudste mensen hebben een hoog cholesterol).

Wist je dat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is!

Waarschijnlijk niet want die informatie wordt je het liefst onthouden. Veel mensen mankeren nu niets en gebruiken dat dan ook als argument om gewoon door te gaan maar een ziekte of allergie ontstaat nooit zo maar dat bouwt zich op in de loop der jaren en kom er dan maar eens vanaf. Het is maar een klein, select gezelschap dat kritisch en overal doorheen prikkend zijn zoektocht aflegt. De massa loopt achter de reclame en instanties als de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen, het Voedingscentrum, Wageningen, etc. aan. De moderne voedseldeskundigen noemen ze goeroes die zouden willen verdienen aan het eten van gezonde producten? Dan zijn het allemaal slechte ondernemers want aan suiker, lang houdbare, light producten en nep eten verdien je veel meer. Ps. Wist je dat het griepvirus er twaalf maanden per jaar is maar in winter tot uiting komt omdat door het gebrek aan D3 (zon) je minder weerstand hebt en dus eerder de griep krijgt? Hoe zinvol is de griepinjectie eigenlijk behalve de verdiensten, moeten we niet gewoon meer D3 krijgen in de donkere maanden? Is het de hele dag volledig blokken van de zon op je huid inderdaad wel zo verstandig of heeft de huid ook een functie gekregen bij de productie van vitaminen D? Is een half uurtje niet ingesmeerd van de zon genieten alvorens je in te smeren misschien beter? Ik voel een proefschriftje aankomen! https://issuu.com/lijfengezondheid

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.