Hulp bij verwerken van een trauma

Het leven gaat lang niet altijd over rozen. We maken allemaal dingen mee die we liever niet hadden willen ervaren en die we het liefst zo snel mogelijk weer zouden willen vergeten.

Wanneer bepaalde gebeurtenissen uit het verleden niet goed worden verwerkt, kun je daar later last van krijgen. Door middel van Somatic Experiencing (SE) kun je de effecten van een trauma op lichaam en geest wegnemen. SE therapeute Saskia Beukman helpt in Praktijk De Lente met behulp van deze methode mensen van hun trauma’s af.  In het leven kunnen mensen traumatische ervaringen opdoen. Van een flinke valpartij op jonge leeftijd tot aan het zien sterven van een dierbare, maar ook zaken als gepest worden op school, seksueel misbruik of liefdeloos opgevoed worden. Het zijn allemaal zaken die ertoe kunnen leiden dat we uiteindelijk vastlopen. Iemand kan bijvoorbeeld burn-outklachten ontwikkelen of depressief worden. Wanneer je voor jezelf merkt dat je wel verder wilt, maar niet kunt, is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Saskia Beukman ziet regelmatig mensen in deze fase van hun leven de praktijk binnenwandelen. Saskia werkt lichaamsgericht, dat wil zeggen dat zij zich richt op wat er in het lijf gebeurt in wisselwerking met de gedachten van de cliënt. Vaak is het niet eens nodig om te weten welke traumatische ervaring er precies ten grondslag ligt aan de ontstane situatie, dit dient zich vanzelf aan. Je eigen systeem weet wel wat er moet gebeuren. Waar Saskia mee werkt zijn de reactiepatronen van het autonome zenuwstelsel (lichaamsgericht coachen). Uitgangspunt is daarbij dat de cliënt de sessies als aangenaam ervaart. ,,Je prettig voelen is de ingang om verder te kunnen met het verwerken van een trauma. Saskia maakt daarbij gebruik van alles wat zij zichzelf in de loop der jaren eigen heeft gemaakt. Daardoor kan zij een heel individueel pakket samenstellen. Na het intakegesprek volgen er enkele sessies, ervaring leert dat vier à vijf sessies al veel positiefs teweeg kunnen brengen. Zo werkt Saskia aan een ontlading van het zenuwstelsel, waardoor het trauma oplost en er weer ruimte is voor positieve energie. Indien nodig kan de totale behandeling bij u thuis plaatsvinden. Meer weten over Saskia Beukman en de SE methode? Kijk op www.praktijkdelente.nl onder menu ‘therapieën’, subkeuze ‘Somatic Experiencing’ voor uitgebreide informatie. Of belt u met Saskia via nummer 06 24206066.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.