Heilzame biologische Matcha Tea

Ken jij de heilzame biologische Matcha Tea uit Japan al? Afgelopen zomer was ik met een vriendin in Den Haag. Een échte aanrader voor een weekendje shoppen.

Waarom? Omdat Den Haag een speciale biologisch & Fair trade route heeft. En dat is natuurlijk helemaal Live Green. Wij kwamen langs heel veel leuke adresjes, maar deze was wel het meest bijzonder: HUG THE TEA. Daar proefde ik biologische Matcha thee. Groene, heilzame poederthee uit Japan. Heilzaam chlorofyl De échte Matcha komt van een Japanse theeplant. De laatste vier tot vijf weken voor de oogst worden de blaadjes in de schaduw geplaatst door ze af te schermen met zeilen. De theeplanten reageren hierop met een verhoogde productie van het chlorofyl (=bladgroen), dat zorgt voor een sterkere smaak. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geplukt. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en vermalen in een traditionele stenen vijzel, zodat er uiteindelijk groene poederthee overblijft. Thee als groenige vloeistof In Japan wordt Matcha al eeuwenlang gebruikt tijdens de officiële Japanse theeceremonie. Inmiddels is het hier dus ook populair geworden. Gewoon, voor dagelijks gebruik. Voor een heilzaam kopje wordt het theepoeder met 60 – 70°C water met een bamboeborstel opgeklopt tot een schuimige, groene vloeistof. Klop nooit langer dan 25 seconden, want dan wordt je thee bitter. Matcha is een zeer gezond drankje, bitterzoet van smaak en bijzonder rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ook bevat het veel theïne, dat zorgt voor een energy-boost! Met Matcha eet of drink je dus het hele theeblad en profiteer je op deze manier nog meer van de geweldige gezondheidsvoordelen die deze groene thee heeft. Mindere klasse Matcha Er is ook een mindere klasse Matcha, vaak klasse B, C of zelfs D. Deze kun je prima verwerken in zowel zoete als hartige gerechten. Bijvoorbeeld in deze super mooi uitziende Bliss Balls. Dit zijn balletjes gemaakt met dadels, pecannoten, kokosvlokken én Matcha dus. Het is heel simpel om te maken: Je gooit zachte pitloze dadels en pecannoten in een keukenmachine (ong. 1 dadel en halve noot per balletje). Mix tot een glad en plakkerig geheel en draai hier balletjes van. Meng de kokosvlokken met Matcha. Rol de dadelballetjes door de groene kokosvlokken. Laat ze even hard worden in de koelkast en klaar! Je kunt variëren met de vulling. Voeg bijvoorbeeld cacaopoeder, pistache of sesam toe aan de dadels. Dit recept komt van Claire en Lisa (the ‘blending’ sisters) van HUG THE TEA. Nieuwsbrieflezers van Live Green Magazine krijgen tot eind februari 10% korting in hun webshop. www.hugthetea.com

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.