Glutenvrije appeltaart

Je gelooft het misschien niet maar deze appeltaat is GLUTEN, KOEMELK, LACTOSE EN SUIKERVRIJ!

Frank Jonkers

Benodigdheden 
Deeg: 
450 gr. boekweit/rijstemeel 50/50 (dus half rijstemeel, half boekweitmeel)
150 gr. kokosolie extra vierge + 100 gr. roomboter (of alleen 250 gram kokosolie)

  • 100 gr. Ontpitte dadels (bron van vezels!)
  • 2 handjes amandelen (gehakseld tot amandelmeel)
  • 2 eieren
  • 20 gr. wijnsteenbakpoeder
  • Iets Keltisch- of zeezout

Haksel de dadels en de amandelen in een keukenmachine, of de hakselaar van een staafmixer fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en voeg het dadel/amandelmengsel ook toe. Kneed alles tot een soepele bal deeg en zet dit in de koelkast. Laat deze ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast. Terwijl je ondertussen de vulling van de appeltaart voorbereid. Vulling:

  • 6 zure appels (circa 1 kg) bijvoorbeeld Goudrenetten
  • Rozijnen (niet gezwaveld)
  • 2-3 theelepels Kaneel
  • 3 eetlepels Honing
  • 3 handjes amandelen (grof gehakseld in de keukenmachine)

Was de appels goed, snijdt ze in 4 partjes, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Als je biologische appels gebruikt kun je de schil gebruiken (goed bron van pectine = goede vezels!) . Vermeng de appels met de rozijnen, kaneel, honing en gehakte amandelen . Zet ondertussen de oven aan en verwarm deze voor op 175 graden op hete lucht. Bereiding appeltaart: Gebruik een ronde springvorm (grote diameter). Haal het deeg uit de koelkast. Gebruik ongeveer 2/3 van de deegbal en verdeel dit over de bodem van de vorm en zorg ervoor dat het een opstaande rand vormt tegen de zijkanten. Gebruik het andere deel om dunne rolletjes van te maken die als decoratie dienen om het “ruitmodel” over de taart te maken. Als de taart klaar is, kluts dan een ei, voeg er wat water aan toe en smeer het deeg aan de bovenzijde van de taart dan in met een keukenkwast met het eimengsel. LET OP: door het gebruik van Kokosolie is de taart het lekkerste om gekoeld te eten. Doe je dit niet, dan is het deeg erg kruimelig en veel minder smakelijk dan wanneer deze gekoeld gegeten word. Na het bakken dus goed laten afkoelen en in de koelkast zetten.

Geniet van de Glutenvrije appeltaart
Bon apetit!
www.BodySwitch.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.