Gif op antivlooien artikelen

Gebruik jij voor jouw huisdier antivlooien of -tekenmiddeltjes? Grote kans dat die chemische producten voor vervuiling in jouw eigen lijf zorgen!

Heb jij een hond of kat? En gebruik jij een gifmiddel tegen vlooien of teken? Misschien goed om even te checken wat hier inzit...
 
Via jouw huisdier in jouw lichaam
Bij 21 onderzochte dierenliefhebbers werd bij 95% het insectenwerendmiddel DEET gevonden (insecticide). Bij bijna de helft (48%) permethrin en bij 14% fipronil. Deze mensen gebruikten die middelen niet zelf. Daarmee vormt het gif dat jouw hond en/of kat tegen ongedierte krijgt een risico voor mens en natuur.
 
Wist je dat...
...chemische antivlooien- en tekenmiddelen zonder enige risicoanalyse door het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) in hoge concentraties als diergeneesmiddel op de markt worden toegelaten. Meestal gaat het om zeer schadelijke insecticiden, die vanwege hun grote risico ?s voor mens en/of natuur als gewasbeschermingsmiddel in de landbouw verboden zijn.
 
Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van dit soort nieuwsartikelen, geef je dan op voor de nieuwsbrief van I Live Green Magazine of kijk op de website. Daar vind je meer informatie over dit onderwerp en meer artikelen die te maken hebben met jouw gezondheid en die van de natuur.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.