Droge lippen in de winter

Droge lippen in de winter De eerste sneeuw viel dit weekend en je voelt de lucht ogenblikkelijk droger worden. Veel mensen voelen dat ook aan hun huid.

Eerst worden je lippen vooral rood en daarna volgt een trekkerig gevoel. Behoefte om met je tong je lippen nat te maken. Kortstondig geeft dat verlichting maar eigenlijk helpt het niet, speeksel bevat zelfs enzymen die ook licht schade kunnen geven aan je huid. De centrale verwarming draagt ook bij aan het probleem, daardoor wordt in huis de lucht ook droog. Wat kun je er tegen doen? Voordat je het weet drogen je lippen zo erg uit dat er scheurtjes en velletjes ontstaan. Onbewust probeer je de velletjes met je tanden er af te trekken, gekke bekken trekkend richt je een klein bloedbad aan. Beter is om voor dat stadium in te grijpen. En dat doe je het beste met VET en smeren, smeren en nog eens smeren. Vele soorten fabrikanten maken speciale sticks of zelfs lippenbutter. Zelf ben ik een voorstander van pure vaseline. Dat bevat zo min mogelijk parfumstoffen en andere toegevoegde middelen. Het plakt nogal, waardoor het wat langer bescherming biedt. Een ander voordeel is dat het leuk glanst zoals een lipgloss. Mijn oma liet mij als kind mijn lippen insmeren met echte roomboter. Als je niets in huis hebt kan dat zelfs ook helpen. www.dryclinic.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.